вівторок, 30 серпня 2011 11:47

Азаров запевняє, що Україна схильна до нормальних переговорів з РФ щодо газу

Азаров запевняє, що Україна схильна до нормальних переговорів з РФ щодо газу

Україна налаштована на нормальний переговорний процес щодо зміни газових контрактів з Росією, заявляє прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"Ми налаштовані на проведення нормального переговорного процесу з Російською Федерацією", - сказав голова українського уряду журналістам у Харкові у вівторок.

"Різні гіпотетичні можливості існують, але я все-таки прихильник нормального переговорного процесу на умовах рівноправності, на умовах поваги, і щоб наші партнери прислухалися до наших аргументів, а вони у нас досить серйозні", - додав прем'єр, відповідаючи на запитання, за яких умовах Україна може звернутися до суду для розриву газових контрактів з російською стороною.

Азаров підкреслив, що будь-яка конфліктна ситуація у двосторонніх українсько-російських відносинах може негативно вплинути на їхній розвиток, тому "потрібно зменшувати зону конфліктів".

Як раніше повідомлялося, Азаров заявив, що позиція російської влади в газовому питанні змушує українську сторону замислитися про розрив контракту на поставку газу в судовому порядку. За його словами, уряд України вже проконсультувалися з вітчизняними та міжнародними експертами щодо перспектив судової тяганини з Москвою і готовий розпочати розгляд справи.

Зараз ви читаєте новину «Азаров запевняє, що Україна схильна до нормальних переговорів з РФ щодо газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути