пʼятниця, 22 січня 2010 15:32

Азаров, Толстоухов, Табачник, Бойко, Льовочкін - версія Кабміну від Януковича

Азаров, Толстоухов, Табачник, Бойко, Льовочкін - версія Кабміну від Януковича

Микола Азаров має найвищі шанси очолити уряд у разі перемоги на президентських виборах Віктора Януковича. Про це сказав один з членів Президії політради Партії регіонів.

"Як глава виборчого штабу Віктора Януковича він проводить колосальну роботу. Тому розмови про його погане здоров"я і вік - це всього лише домисли. Азаров зараз не вилазить з нарад, переговорів. Тому зі знайомою йому роботою в Кабміні він впорається без питань", - говорить джерело.

Конкурентною перевагою Азарова перед іншими можливими кандидатами від ПР на пост прем"єр-міністра джерело називає його незалежність від крупних партійних угрупувань.

"Азаров в партії представляє фактично самого себе. У нього є декілька нардепів у фракції, але немає свого угрупування, такого як, наприклад, у Ахметова. Тому Януковичу комфортно працюватиме саме з прем"єром Азаровим, а не Борисом Колесниковим. Лідер не побоюватиметься, що крупне угрупування просто "з"їсть" його - адже за нинішньою конституцією управління економікою знаходиться в руках прем"єра", - вважає "регіонал".

"Віктор Федорович, я думаю, при визначенні складу нового Кабміну головним чином орієнтуватиметься на комфортність співпраці з тією або іншою людиною і його внутріпартійну незалежність. Тому в уряді можуть з"явитися такі люди як Толстоухов, Табачник, Андрій Клюєв", - прогнозує джерело.

Крупні підприємці Партії регіонів також одержать пости, необхідні їм для ведення бізнесу.

"Рінату Ахметову повинен відійти Мінтранс, звичайно, не йому особисто, а, наприклад, [колишньому главі "Укрзалізниці"] Козаку. Юрієві Бойку - управління енергетикою чи то на рівні віце-прем"єра, чи то міністра в пакеті з "Нафтогазом". Сергій Льовочкін, здається, вже стоїть перед вибором - або глава Секретаріату президента, або Нацбанку", - говорить "регіонал".

Раніше Віктор Янукович ухильно коментував можливість призначення Бориса Колесникова прем"єр-міністром. На його думку, фракція Партія регіонів має повне право розраховувати на пост прем"єр-міністра.

"Адже вона є найбільшою депутатською фракцією, і саме депутатські фракції формуватимуть коаліцію, яка обиратиме прем"єр-міністра", - пояснив він, відзначивши, що дострокові парламентські вибори неминучі, якщо Верховна Рада працюватиме неефективно.

На уточнююче питання, чи є саме Колесников кандидатом на посаду прем"єра, Янукович сказав: "Я завжди так відповідаю - дасть Бог - буде".

ProUa

Зараз ви читаєте новину «Азаров, Толстоухов, Табачник, Бойко, Льовочкін - версія Кабміну від Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути