Ексклюзиви
середа, 23 березня 2011 11:23

Азаров попереджає чиновників: "отримаєте по шапці"

Азаров попереджає чиновників: "отримаєте по шапці"

Прем'єр - міністр Микола Азаров вимагає від представників влади не заважати бізнесу розвиватись.

Про це він сказав на засіданні уряду в середу.

За словами Азарова, сьогодні будь-які ускладнення для платників податків дискредитують податкову реформу. Прем'єр зазначив, що в той же час через цю реформу є зміни на краще у податковому кліматі України.

"Кількість платників ПДВ, які звітують в електронному вигляді постійно зростає. У 2009 році їх було 70 тисяч, у 2010 році - 95 тисяч, в січні 2011року - 117 тисяч", - зазначив він.

Азаров розповів, що платникам податків надана можливість отримати розстрочку наявного податкового боргу, а також відстрочку грошових зобов'язань при виникненні форс-мажорних обставин.

Прем'єр також нагадав, що протягом півроку штрафні санкції взагалі не стягуються. "Платникам вперше відшкодовано близько півмільярда гривень податку на додану вартість в автоматичному режимі. Зменшені податкові ставки на доходи фізичних осіб. Зокрема, на доходи у вигляді дивідендів від продажу квартир, будинків, рухомого майна. Додатково надано податкові соціальні пільги тим особам, які потребують державної підтримки. Зокрема, багатодітним сім'ям, учасникам бойовоих дій, інвалідам І та ІІ груп", - додав керівник уряду.

Азаров зазначив, що кожний факт створення ускладнень для підприємців, бюрократиної тяганини, корупції уряд буде розцінювати як саботаж і диверсію.

"Я для всіх чиновників хочу наголосити, якщо хтось вважає, що влада йому упала на голову як шапка Мономаха і можна не дбати щодня, щоб зробити щось для людей, то він негайно по шапці і отримає", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Азаров попереджає чиновників: "отримаєте по шапці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути