середа, 22 червня 2011 13:28

Азаров пообіцяв справедливо повернути землю селянам

Азаров пообіцяв справедливо повернути землю селянам

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає земельну реформу найбільш революційною. Він пообіцяв справедливо й по-ринковому оцінити землю, а також унеможливити її спекулятивний перепродаж.

Про це він сказав під час засідання Кабміну, повідомив кореспондент Gazeta.ua.

"Земельна реформа має повернути справжнього господаря, власника на землю. Вперше після 1917 року земля де-факто і де-юре повертається селянам", - зазначив Азаров.

Він сказав, що у понеділок урядовці схвалили законопроект аграрного міністерства "Про ринок земель", і назвав його революційним.

"За цим законом майже 7 мільйонів власників паїв сільськогосподарської землі отримають право продавати свою землю, - підкреслив Азаров. - І всі громадяни України, фермерські господарства, а також держава отримають право купувати землю. Водночас закон визначає відповідальність власника за землю. Адже це загальнонаціональний ресурс, цінність, яка визначається не тільки грошовим еквівалентом".

Чиновник розповів, що закон завершує інвентаризацію земель, видачу актів, розмежування сільгоспугідь і земель комунальної власності. Глава уряду пообіцяв справедливо й по-ринковому оцінити землю.

"Заборонимо надмірну концентрацію землі в одних руках, що унеможливить монополізм і чийсь диктат селянам. Поставлено також запобіжник спекулятивному перепродажу земель: купив поле – обробляй його. Причому ефективність господарювання, підтримання родючості ґрунтів контролюватиме держава і суспільство. Консолідація земель не дозволить "розривати" господарства на технологічно безсилі наділи", - резюмував Азаров.

Нагадаємо, раніше президент Віктор Янукович заявив, що сподівається, що Верховна Рада у вересні  розгляне всі законопроекти, необхідні для проведення земельної реформи.

Зараз ви читаєте новину «Азаров пообіцяв справедливо повернути землю селянам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути