середа, 22 червня 2011 11:47

Азаров заявив, що сам вирішує державні проблеми, але на МВФ сподівається

Азаров заявив, що сам вирішує державні проблеми, але на МВФ сподівається

Україна має зрозумілу та сильну позицію на переговорах з Міжнародним валютним фондом.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, повідомив кореспондент Gazeta.ua.

"Україна справляється зі своїми проблемами самотужки. Ми на 3,5 мільярди скоротили дефіцит державного бюджету, мінімізували дефіцит "Нафтогазу" та водночас фінансуємо усі соціальні зобов'язання і реформи", - уточнив Азаров.

За його словами, кілька днів тому у Вашингтоні міністр фінансів Федір Ярошенко та міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко вели переговори з МВФ.

"Переговори з керівництвом Міжнародного валютного фонду провели дуже непрості, але цілком успішні. Кредитори дослухались до нашої логіки", - запевнив чиновник.

Азаров процитував заяву виконувача обов'язків директора-розпорядника МВФ Джона Ліпскі:

"Він за результатами переговорів зробив заяву, цитую: "Ми домовились про те, що в найближчі місяці наша тісна співпраця продовжиться". Уряд України також підкреслює важливість реформ. І те, що ціль програми співпраці з МВФ, наша українська ціль - це глибока модернізація української економіки та українського суспільства. Отже, ми очікуємо на прибуття чергової місії МВФ восени", - резюмував голова уряду.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд підтримує продовження активної роботи з Україною за програмою співпраці - такий результат консультацій з МВФ, проведених 17 червня делегацією України у складі міністра фінансів Федора Ярошенка та міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка.

Зараз ви читаєте новину «Азаров заявив, що сам вирішує державні проблеми, але на МВФ сподівається». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути