субота, 18 червня 2011 17:42

Ярошенко порозумівся з МВФ щодо співпраці

Ярошенко порозумівся з МВФ щодо співпраці

Міжнародний валютний фонд підтримує продовження активної роботи з Україною за програмою співпраці - такий результат консультацій з МВФ, проведених 17 червня делегацією України у складі міністра фінансів Федора Ярошенка та міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка. Про це повідомляє прес-служба Мінфіну України.

Згідно з повідомленням, члени українського уряду зустрілися з виконуючим обов'язки керуючого директора Міжнародного валютного фонду Джоном Ліпскі в штаб-квартирі МВФ у Вашингтоні.

Під час переговорів сторони обговорили стан української економіки. Зокрема, Ліпскі зазначив важливість проведення державних реформ в Україні для досягнення цілей в рамках програми співпраці з МВФ, врегулювання новим викликам і закладення надійного фундаменту для стабільного економічного зростання. Керівник МВФ відзначив позитивний характер дискусії щодо виконання урядом України взятих на себе зобов'язань.

Відповідаючи на питання журналістів за результатами консультацій, проведених в штаб-квартирі МВФ, міністр фінансів зазначив, що Міжнародний валютний фонд продовжує активну роботу над програмою співпраці з Україною.

"Ми знайшли розуміння і підтримку з боку МВФ щодо активної роботи над спільною програмою і, головне, що наша програма діє", - підкреслив Ярошенко в інтерв'ю українським журналістам.

Зокрема, він повідомив, що керівництво МВФ безперечно позитивно оцінило прийняття в першому читанні закону про пенсійну реформу.

У повідомленні для преси від імені Ліпскі зазначається: "Ми обговорили поточний стан економіки в Україні. Для досягнення цілей програми співробітництва, зменшення незахищеності економіки та закладення фундаменту для сталого економічного розвитку була підкреслена важливість проведення рішучої політики і державних реформ в Україні. Ми домовилися продовжувати співробітництво".

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко не виключив, що МВФ об'єднає для Україні два транші.

Зараз ви читаєте новину «Ярошенко порозумівся з МВФ щодо співпраці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути