Ексклюзиви
середа, 23 лютого 2011 15:32

Азаров пообіцяв, що бізнес задихає через рік-два

Азаров пообіцяв, що бізнес задихає через рік-два

Продовжуючи політику дерегуляції підприємницької діяльності, за рік-два Україна має підвищити рейтинг і увійти у першу сотню країн з вільною ринковою економікою.

Таку думку прем'єр-міністр Микола Азаров висловив під час засідання Кабінету міністрів, повідомила прес-служба Партії регіонів.

"Ми цілком обґрунтовано повинні поставити собі за мету піднятися у рейтингу і за рік-два увійти у першу сотню країн з вільною ринковою економікою", - наголосив прем'єр-міністр, зауваживши, що за підсумками 2009 року у рейтингу Світового банку за простотою ведення бізнесу Україна посіла малопочесне 147 місце.

За словами прем'єр-міністра, з метою спрощення реєстрації, ліквідації черг та корупції у місцевих органах влади уряд вперше створив умови для електронної реєстрації суб'єктів господарювання."Електронна система "Єдине вікно", як стверджують розробники, повноцінно запрацює вже поточного року", - зазначив він.

Також чиновник підкреслив, що сьогодні буде опублікований і набере чинності прийнятий з поправками президента України закон про містобудівну діяльність, який "революційно змінює правила в будівництві": скасовує масу дозволів і погоджень, скорочує час бюрократичних процедур до двох місяців і визначає відповідальність чиновників за тяганину і неправомірні рішення.

Крім того, прем'єр-міністр повідомив, що уряд запровадив на митниці нові нормативи оформлення вантажів: на імпорт час скорочується вчетверо, на експорт – вдвічі.

"Все це правильні та необхідні рішення. Вони дадуть бізнесу "вільно дихати". У тому випадку, якщо будуть неухильно виконуватись", - наголосив Азаров.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Азаров пообіцяв, що бізнес задихає через рік-два». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути