пʼятниця, 03 травня 2013 11:48

Азаров переконував німців, що Тимошенко сидить не через політичні мотиви

Азаров переконував німців, що Тимошенко сидить не через політичні мотиви
Голова уряду Микола Азаров. Фото: timer.od.ua

Прем'єр-міністр України Микола Азаров в інтерв'ю німецькому виданню "Badische Zeitung" спростував політичні мотиви у справі щодо колишнього екс-прем'єра Ю.Тимошенко, повідомляє УНН.

За словами голови уряду, Україна і її люди стикаються з сильними економічними втратами, так як Ю.Тимошенко як глава уряду підписала незаконний газовий договір з Росією.

"Тим часом сума становить більш ніж 15 млрд. євро. Чи не повинен притягатися до відповідальності політик, який заподіяв так великий збиток? Ви будете марно шукати політичні мотиви у справі", - наголосив М.Азаров.

Говорячи про рішення ЄСПЛ щодо Ю.Тимошенко, він підкреслив, що обґрунтування вироку вимагає ще більш точної перевірки, однак вже зараз суд відкинув більшість скарг Ю.Тимошенко.

"Втім, я можу Вас запевнити, що Україна працює постійно над оптимізацією судової системи", - додав діючий голова уряду.

Нагадаємо, Генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що Європейський суд з прав людини не визнав політичного переслідування ув'язненого екс-прем'єра Юлії Тимошенко у "газовій справі".

Як відомо, 30 квітня Європейський суд з прав людини визнав незаконним арешт Юлії Тимошенко 5 серпня 2011 року у рамках судового розгляду так званої "газової" справи та подальше утримання під вартою.

 

Зараз ви читаєте новину «Азаров переконував німців, що Тимошенко сидить не через політичні мотиви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути