субота, 11 лютого 2012 12:13

Азаров обурився тим, що російський санлікар сказав на його адресу

Азаров обурився тим, що російський санлікар сказав на його адресу

Прем'єр-міністр України Микола Азаров обурився, прочитавши вислови російського головного санлікаря Геннадія Оніщенка, які він дозволив собі вчора, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Російський санлікар дозволяє собі висловлюватися на адресу прем'єр-міністра, - сказав Азаров під час зустрічі з редакторами країн СНД, Балтії та Грузії. - Це хіба нормальні обставини? У нас хіба головний санлікар дозволив би собі говорити щось на адресу прем'єра Росії? Він би завтра вилетів з роботи. Це не його рівень".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія не зупиниться і буде надалі шукати неякісні українські сири

Азаров зазначив, що головний санлікар має відповідати за санітарну ситуацію в країні.

"Втручатися у політичні відносини між країнами — не його справа", - додав прем'єр.

Як повідомлялося, в п'ятницю Оніщенко заявив, що він вирішив призупинити виконання домовленостей з приводу рішень української "сирної проблеми", які були досягнуті в четвер на його переговорах з главою Міністерства аграрної політики України Миколою Присяжнюком, у зв'язку із заявами щодо "сирної проблеми" Азарова і голови українського МЗС Костянтина Грищенка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "війні сирів" пахне не сиром, а політикою - Кучма

"Я ознайомився з цими коментарями, зробленими на лекції студентам. Позицію зовнішньополітичного органу України, викладену майже на вуличному фольклорі, можна пояснити втомою кінця тижня і хвилюванням від заняття, не властивого настільки високій посадовій особі. Коментар керівника виконавчої влади України повністю заперечує досягнуті домовленості з міністром сільського господарства. Продемонстрований плюралізм думок сам по собі є проблемою, але ми готові почекати вироблення єдиного погляду на цю позицію всередині виконавчої влади України та визначення компетенції відомства, яке буде її висловлювати. Ми навіть готові до того, що подальші переговори щодо постачання сиру буде вести Міністерство культури України", - заявив Оніщенко.

Зараз ви читаєте новину «Азаров обурився тим, що російський санлікар сказав на його адресу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути