субота, 11 лютого 2012 08:37

Присяжнюк про "сирну війну": це звичний робочий момент, який виникає між усіма країнами

Присяжнюк про "сирну війну": це звичний робочий момент, який виникає між усіма країнами

Міністр аграрної політики України Микола Присяжнюк запевняє, що в ситуації із забороною українських сирів Росією нічого особливого немає - це робочий процесс, який виникає завжди між усіма країнами.

Про це він сказав в ефірі телепередачі "Шустер Live" на Першому національному телеканалі.

"Я хотів би, щоб ця тема не була сильно заполітизована і не викликала б такого ажіотажу інформаційного", - наголосив він, коментуючи "сирну проблему" між Україною та Росією.

Присяжнюк запевнив, що  питання продуктів харчування, особливо імпорту-експорту, виникають  завжди і відповідальність за імпорт продуктів харчування  в кожній країні несе відповідальність та чи інша служба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров впевнений, що "сирне питання" вирішиться, бо українські продукти високоякісні

"Такі питанні робочі і погоджувальні виникають між усіма країнами. Ви знаєте, наша країна теж в певних випадках призупиняє імпорт цієї чи іншої продукції з тих чи інших країн. І це робочі  процеси. І відповідальність за життя людей і за якість продуктів харчування – це питання номер один", - наголосив міністр.

Він також підкреслив, що для аграрного сектору зовнішні ринки дуже важливі, особливо якраз у молочному напрямку: "Молоко і молочні продукти – це один із експортних потенціалів нашої країни і вони щороку зростають. І зростають не тільки в Росію, а в багато країн. Ми сир постачаємо у 16 країн світу. Це питання достатньо важливе".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-міністр: Росія купуватиме сир у 5 разів дорожчий, аби лише не український

Присяжнюк пояснив проблему з постачанням українського сиру різними стандартами якості в різних країнах.

"Проблема виникає в тому, що в кожній країні сьогодні існують технічні регламенти свої, в кожній країні свої технічні умови і в кожній країні рівень захисту прав споживачів регулюються по законодавству цієї чи іншої країни", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-міністр: Заборона українських сирів у Росії - суто політична

"І звичайно якщо ми, наші виробники експортують продукцію до цієї чи іншої країни, вони повинні дотримуватися регламентів технічних стандартів і законодавства по захисту прав споживачів", - додав міністр.

Зараз ви читаєте новину «Присяжнюк про "сирну війну": це звичний робочий момент, який виникає між усіма країнами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути