Ексклюзиви
пʼятниця, 16 липня 2010 15:47

Азаров обіцяє реагувати на брехню в ЗМІ

Азаров обіцяє реагувати на брехню в ЗМІ

Прем"єр-міністр Микола Азаров заявляє про необхідність зобов"язати виконавчу владу реагувати на критичні публікації у ЗМІ.

Про це він заявив на засіданні секретаріату Національної спілки журналістів у п"ятницю, повідомляє УНІАН.

"Будь-яка публікація, якщо вона професійна, якщо вона зроблена з патріотичних і громадянських позицій, то, безумовно, ми на неї реагуватимемо і щодо неї вживатимуться заходи - однозначно", - сказав Азаров.

Водночас прем"єр підкреслив, що виступає за розвиток незалежних ЗМІ.

"Але ми чудово знаємо, що поряд з незалежними засобами масової інформації, є і залежні, платні, замовні засоби масової інформації, які працюють на замовників", - сказав він.

Азаров закликав Національну спілку журналістів разом з урядом розробити механізми, які перешкоджатимуть появі в ЗМІ замовних матеріалів.

"Ми маємо продумати, як перешкодити розповсюдженню брехні", - заявив прем"єр.

У свою чергу, голова НСЖ Ігор Лубченко попросив Азарова, щоб Головне управління державної служби провело службове розслідування щодо втручання обласних, міських і районних держадміністрацій Одеської, Луганської, Харківської, Сумської, Черкаської і Чернігівської областей у редакційну політику і журналістську діяльність.

Крім того, Лубченко вважає за необхідне притягти до відповідальності голову Одеської обласної держадміністрації Едуарда Матвійчука, який вивів облдержадміністрацію зі складу співзасновників єдиної обласної україномовної газети "Чорноморські новини", і водночас докладає зусиль зі створення державної газети "Одещина".

Зараз ви читаєте новину «Азаров обіцяє реагувати на брехню в ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути