вівторок, 04 грудня 2012 16:54

Азаров не є збитим льотчиком – політолог

Азаров не є збитим льотчиком – політолог
Михайло Басараб: Азаров ще може знадобитись Януковичу. Фото: sd.org.ua

Виконуючий обов'язки прем'єра Микола Азаров може залишитися на посаді. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Михайло Басараб.

"Це буде свідчити про те, що Віктор Янукович намагається втримати баланси, які сформувалися у навколопрезидентському середовищі. Азаров – одіозна особистість, про яку часто формуються політичні жарти. Але він ще не вичерпав весь негативний потенціал, який сконцентрований навколо нього. Азаров не є збитим льотчиком, якого негайно треба прибирати. Тому Янукович може зважитися на такий крок, аби Микола Янович увібрав у себе повну порцію негативу діяльності влади, зокрема у питанні бюджету та фінансових негараздів. Оптимальний час для відставки Азарова ще не прийшов", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ПР лава запасних невелика і Клюєв знадобиться в уряді - політолог

За словами експерта, майже рівні шанси із Азаровим має глава Нацбанку Сергій Арбузов. "Клан, який уособлює старший син Януковича, знаходиться у фаворі. Сьогодні це одне з найвпливовіших угруповань в оточення президента. Вони давно сконцентрували в своїх руках фінансовий, фіскальний та частково силові блоки уряду, тому було б логічно, аби хтось з них очолив Кабмін. Згадувалася кандидатура Юрія Колобова (міністр фінансів - Gazeta.ua), але Арбузов більш сильніший та харизматичний представник цієї групи", - зауважив Басараб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція не збирається вести перемовини про коаліційний уряд

Політолог не виключає, що Янукович внесе кандидатуру секретаря РНБО Андрія Клюєва. "Він був би найкращим відображенням впливів групи донецьких олігархів. Вони відклали на задній план протиріччя і гуртуються перед загрозою поглинання з боку "сім'ї", - пояснив він.

Зараз ви читаєте новину «Азаров не є збитим льотчиком – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути