середа, 08 лютого 2012 11:13

Азаров хоче провести повний енергоаудит як у Росії

Азаров хоче провести повний енергоаудит як у Росії

Україні потрібен повний енергоаудит. Про це на засіданні уряду сказав прем'єр-міністр Микола Азаров.

За його словами, також потрібні телоенергетики промислових виробництв та житловокомунального господарства.

"Наявність висновку енергоаудиту має бути обов'язковою умовою на затвердження тарифу на певну послугу. В інший спосіб ми ніколи не доб'ємося обгрунтованості тарифів і того, що люди сприймуть їх справедливими. Доручаю міністрові регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Анатолію Близнюку глибоко вивчити це питання і підготувати відповідні пропозиції", - наголив він.

Азаров також додав: "Виявляється, такий закон вже є в Росії. При чому, в його основу покладена концепція, розроблена в Академії наук України. Чесно кажучи, стало ніяково від того, наскільки ми не вміємо користуватися власним потенціалом, в тому числі й інтелектуальним. Давайте, принаймні, вчасно зробимо висновки з цього уроку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хорошковський розповів, коли підвищать тарифи на газ

Азаров пояснив, що програма модернізації енергетичного господарства надзвичайно масштабна, вимагає безпрецендентних ресурсів і багато років роботи.

"Тому треба дивитися далеко вперед і усвідомити, що це великий і стабільний ринок для вітчизняних матеріалів, обладнення і передових технологій. Тому вже зараз треба планувати переведення цього ланцюга модернізації: від наукових розробок до виробництва матеріалів та обладнення, підготовки фахівців, яким під силу такий обсяг робіт", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров похвалився, як він ефективно бореться із зимою

Прем'єр розповів, що уряд розробляє програму відновлення виробництва теплоізоляційних матеріалів і систем утепленя будинків, що суттєво здешевить теплову мордернізацію житлового фонду і громадських споруд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди мають розуміти, що держава бере на себе різницю у тарифах ЖКГ - Близнюк

"У людей є розуміння — якщо ми хочемо жити як в Європі, ми повинні стільки ж витрачати енергоресурсів на виробництво одиниці продукції. Так само ощадливо ставитися до тепла, води, електроенергії в наших будинків. Так само дбати про екологічну чистоту виробництва енергії", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Азаров хоче провести повний енергоаудит як у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути