пʼятниця, 03 вересня 2021 11:33

Авторитарного режиму в Україні не буде - Зеленський

Авторитарного режиму в Україні не буде - Зеленський
Володимир Зеленський спілкується з викладачами та експертами Стенфордського університету. Фото: president.gov.ua

В Україні неможливий авторитарний режим. Сильне громадянське суспільство не допустить. Про це заявив президент Володимир Зеленський у США під час спілкування з викладачами та експертним середовищем Стенфордського університету.

Відповідаючи на запитання, чи не боїться Зеленський, убивши "дракона", стати "драконом", глава держави сказав: "Я президент України два роки. У ваших знайомих (у Росії. ) ситуація складніша. Але це внутрішній вибір країни. А українське громадянське суспільство настільки сильне, вільне й демократичне, що хто б що не хотів і не придумав, "дракону" з'явитися в Україні неможливо. Крила підріжуть".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського з'явилися авторитарні ноти. Це доволі тривожно - соціолог

Також президент сказав, що українці й росіяни мають спільні періоди історії та перемоги. Водночас державна політика РФ відрізняється від української і спрямована на те, щоб забрати, а не дати.

"Ми читали сигнали Російської Федерації - нібито Україна не хоче закінчити війну. Дивно. Ми із задоволенням хочемо закінчити. Але ми її не починали", - сказав Зеленський.

Українці обрали президентом Володимира Зеленського на виборах 21 квітня 2019 року. У другому турі за нього проголосували 73,22% виборців. Що Зеленський обіцяв на виборах, можна прочитати тут.

Зараз ви читаєте новину «Авторитарного режиму в Україні не буде - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути