Ексклюзиви
середа, 23 січня 2013 19:42

Яворівський вважає, що його "мовний" законопроект відповідає рівню європейської демократії

Яворівський вважає, що його "мовний" законопроект відповідає рівню європейської демократії
Володимир Яворівський Фото: glavcom.ua

Народний депутат Володимир Яворівський вважає законопроект "Про функціонування української мови як державної та порядок застосування інших мов в Україні" таким, що відповідає рівню європейської демократії. Про це він сьогодні сказав на прес-конференції.

"Головне, щоб цей закон у кращому варіанті, ніж його проект, був прийнятий у другому читанні. Цей закон, я переконаний, – це європейський закон, рівня європейської демократії. Він Україні вкрай потрібен. Якби він був прийнятий, ми нарешті поставили б крапку. І просто виконували б законопроект і вдосконалювали українське суспільство", - зазначив він.

Яворівський наголосив, що автори законопроекту на компроміси провладних депутатів йти не будуть.

"Ми, народні депутати, які представляють цей законопроект, домовилися – є межа компромісів, за яку ми зайти не можемо. І йти на ті компроміси, які завтра виставлять ті ж самі Колісніченко чи Чечетов, чи ще хтось, або повторювати законопроект, який вже є - це просто катастрофа ідеологічна. Ми можемо піти на якісь уточнення – це речі прийнятні, і ми готові їх прийняти. Але є межа компромісів. Українська мова повинна залишатися єдиною державною на теренах України", - додав він.

Нагадаємо, законопроект "Про функціонування української мови як державної та порядок застосування інших мов в Україні" був зареєстрований у Верховній Раді 10 січня. Його авторами є Володимир Яворівський, Ірина Фаріон та Марія Матіос.

Зараз ви читаєте новину «Яворівський вважає, що його "мовний" законопроект відповідає рівню європейської демократії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути