Ексклюзиви
вівторок, 14 серпня 2012 21:15

Яворівський не розуміє, навіщо потрібна комісія, яка займається мовою: "Законодавцями є нардепи"

Яворівський не розуміє, навіщо потрібна комісія, яка займається мовою: "Законодавцями є нардепи"
Володимир Яворівський: Президент мав ветувати мовний закон. Фото: ua.glavred.info

Замість того, щоб ветувати "мовний" закон, президент Віктор Янукович створює якусь робочу групу з його доопрацювання

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат Володимир Яворівський.

Він наголосив, що створена при Кабміні робоча група з доопрацювання "мовного" закону не має права вносити поправки до закону.

"Це дуже не серйозно, примітивно. Є Верховна Рада — законодавчий орган, і профільний комітети з питань культури і духовності. Є зрештою 450 народних депутатів і є законопроект. До нього написано 2040 поправок народних депутатів, здебільшого це, звичайно, від опозиції, яка хоче цей законопроект трохи вирівняти і зробити його принаймні конституційним", - пояснив політик.

Він додав: "Законопроект вимагає розчленувати Україну надвоє: одна половина — південь і схід, буде двомовною, а центр і захід буде одномовним".

Яворівський наголосив, що жоден законопроект "не обростав таким колосальним хвостом порушень під час його прийняття".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мовний" закон - не догма. Його можна змінити - Янукович

"Варто було б на цей законопроект накласти вето, повернути його назад до Верховної Ради і сказати: вводьте всі поправки, голосуйте за них. І, звичайно, бажано, щоби президент дав вказівку своєму флюгеру, механічному голосувальнику Чечетову хай, він не махає своєю рукою тільки горизонтально (знак "регіоналам" не голосувати за законопроект). Замість того президент підписує цей законопроект, пускає його в життя", - обурився нардеп.

Він додав: 2Замість того, щоби накласти вето, президент створює якусь робочу групу. Що це за робоча група – мені важко уявити. Законодавцями є народні депутати України. Кабінет міністрів має право вносити законопроект, поправки. Але Кабінет міністрів, а не якась робоча група. Кабінет Міністрів відповідальний за ці поправки як орган виконавчої влади".

"Що це за комісія? Тим більше її очолює Богатирьова – "великий знавець" законодавства, ще й медик за освітою", - підкреслив Яворівський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" зареєстрував законопроект про скасування "мовного" закону

На його думку, таким чином влада намагається затягнути цей процес. Яворівський запевнив: "Я переконаний, що опозиція переможе на виборах і найперше, що вона зробить, це відмінить законопроект, який Україні нічого не дає. Він не збільшує заробітні плати, не додасть нам євроінтеграції. він навпаки навіть для російськомовного населення він є дуже неприємним. Тим паче, він коштує мінімально 17 млрд.. Де вони знайдуть сьогодні в бюджеті ці гроші – я не знаю".

Зараз ви читаєте новину «Яворівський не розуміє, навіщо потрібна комісія, яка займається мовою: "Законодавцями є нардепи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути