четвер, 24 січня 2013 12:17

Яворівський: Добре, що українці подають багато скарг до європейських судів - люди протестують

Яворівський: Добре, що українці подають багато скарг до європейських судів - люди протестують
Володимир Яворівський. Фото: glavcom.ua

Страсбурзький суд переповнений скаргами з України, не тому що вона густонаселена, а тому, що суспільство не спить, протестує.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від "Батьківщини" Володимир Яворівський.

"Не знаю, як ця думка забрела в голову колеги Ківалова, що Україна густонаселена, і через те, багато скарг подається до Страсбурзького суду. Здається, в Європі є більш густо населені країни, аніж Україна. Треба взяти територію та кількість населення, і ми побачимо, що Україна не є першою. Тому це не є аргументом, або скажімо, так, що цей аргумент позбавлений сенсу", - висловив думку політик.

Окрім того, на його думку "найбільш густонаселена область в Україні — це Донецька". "Кількість населення в Донецькій області — це вся наша західна Україна. Якщо не помиляюсь, що з Донеччини скарг найменше, бо там вже змирились люди, що це норма, і ні до яких судів європейських вони ходять", - додав Яворівський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив, за якої умови законопроект про скасування "мовного закону" підтримають "ударівці"

Політик зазначив, що в такому аспекті варто говорити не про густоту населення країни, а про заангажоване судочинство.

"Тому, думаю, що Ківалов не має рації. Варто говорити про те, що наше судочинство дуже примітивне, заангажоване та політично мотивоване. У нас в судах, якщо в ці жорна потрапила маленька людина, то там роль грають гроші (якщо це побутова справа), або політична мотивація", - підкреслив він.

"Добре, що така велика кількість заяв, як це не парадоксально звучить. Люди не сплять, вони починають протести, звертаються до європейських інституцій. В даному випадку це свідчить про європейську орієнтацію: люди вірять в європейські стандарти, тому і звертаються. Бачте, можна сказати: "От який у нас народ! Він терпіти не буде, тому давайте наводити лад в наших судах". Думаю, що це був би нормальний висновок, а не те, що у нас густонаселена країна", - резюмував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заяви опозиції показові, бо вони просто демонструють свою опозиційність — експерт

Нагадаємо, народний депутат від фракції Партії регіонів, член української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Сергій Ківалов заявив, що Страсбурзький суд переповнений скаргами з України, бо вона густонаселена.

Зараз ви читаєте новину «Яворівський: Добре, що українці подають багато скарг до європейських судів - люди протестують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути