Ексклюзиви
четвер, 04 червня 2020 13:38

Аваков про Кагарлик: Ми не приховували нічого

Аваков про Кагарлик: Ми не приховували нічого
На нараді поряд із Аваковим - генпрокурор Венедіктова і голова СБУ Баканов. Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков каже, що поліція не приховала факту насилля у відділі в Кагарлику. Про це він заявив на нараді правоохоронних органів щодо припинення випадків злочинів із боку правоохоронців та катувань.

"Сьогодні одним із найрезонансніших є ганебний випадок у Кагарлицькому відділі поліції. Окремими політиками та в медіа, на жаль, проводяться паралелі з подіями у Врадіївці 2013 року. За характером подія майже ідентична.

Проте принциповим є цілком відмінна реакція з боку Національної поліції. Врадіївку намагалися приховати. Ми не приховували нічого. Двох негідників негайно затримали, а до міста події було викликано слідчу групу ДБР.

На жаль, випадки катувань і нелюдського поводження існують у поліції будь-якої країни світу. Проте ознакою здоров'я системи є реагування на такі випадки, вжиття заходів для покарання винних за повною мірою закону", - цитує Авакова сайт МВС.

Міністр заявив: Кагарлицький відділ поліції розформовано, 60 поліцейських вивели за штат. Можливість їхньої подальшої служби вирішить кадрова комісія Нацполіції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авакова звільнять лише за командою Зеленського

Колишніх поліцейських Кагарлицького відділу поліції на Київщині Сергія Сулиму та Миколу Кузіва звинувачують у зґвалтуванні та катуванні. Їхньою жертвою стала 26-річна жителька села Стави. Затриманих арештували без права на заставу. Триває слідство.

Зараз ви читаєте новину «Аваков про Кагарлик: Ми не приховували нічого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути