понеділок, 17 жовтня 2022 20:00

Спецтема: Війна Росії проти України

"Атаки дронів можуть тривати довго" – що допоможе врятуватися від тероризму Росії

"Атаки дронів можуть тривати довго" – що допоможе врятуватися від тероризму Росії
Україна знищила десь дві третини дронів, які купила Росія, наголошує Іван Січень. Фото: "Укрінформ"

17 жовтня росіяни атакували столицю дронами-камікадзе. Подібні атаки починали робити на Одещині, а зараз – на всій території України. Росія закупила нову партію безпілотників і може продовжувати цю тактику довго. Однак Україна може навчитися ефективніше збивати російські БПЛА. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт військовий експерт Іван Січень.

"Росіяни на фронті нічого добитися не можуть. З липня жодного просування немає. А Україна звільняє свої території. Триває контрнаступ на Херсонщині, на півночі Луганщини. Тому напередодні зими росіяни намагаються знищити нашу енергетичну інфраструктуру. Вдалися до тактики терору. Ракет у росіян не так багато, все випустити не можуть. Тому доводиться застосовувати дрони, які купили в Ірану. Бо самі виробляти їх не можуть", – говорить Січень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генератори, пальники й повербанки: як пережити відключення світла у квартирі й будинку

Україна знищила десь дві третини дронів, які купила Росія, наголошує експерт.

"Але Москва вже купила ще одну партію. Тому атаки дронів можуть тривати довго. Питання в тому, як швидко ми зможемо навчитися ефективніше їх збивати. Нам надають системи ППО. І ми вже добре навчилися збивати ракети. БПЛА іранські знищуються близько двох третин, які випускає Росія. Нам потрібні ще системи протиповітряної оборони. Ми отримуємо їх від країн Європи й США, але потрібно більше. Ми зробимо багатоешелоновану систему ППО", – каже Січень.

Ракети вже майже не долітають до Києва – їх збивають на підступах, додає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи можливий новий наступ на Київ: експерт назвав головну загрозу з Білорусі

"Ще долітають дрони. Але ми це теж закриємо. Найближчим часом атаки дронів будуть. Маємо навчитися збивати їх ефективніше. Проблема в тому, що цих БПЛА багато. Хоча їх збивали сьогодні навіть зі стрілецької зброї. А ми починаємо бити у відповідь. Вражено аеропорт у Бєлгороді – там ще влучили в підстанцію, були вибухи в Криму. Знищили енергетичні підстанції на кордоні Курської області. У нас теж є БПЛА, які можуть літати досить далеко. Навіть в області Росії, які не межують з Україною", – говорить Січень.

У Києві вранці 17 жовтня пролунала серія вибухів внаслідок російських атак. Російські окупанти завдали ударів по об'єктах критичної інфраструктури.

17 жовтня росіяни атакували столицю дронами-камікадзе. Щонайменше два вибухи з трьох пролунали в Шевченківському районі – центр міста. У результаті атаки дронами в нежитловій будівлі в Шевченківському районі спалахнула пожежа.

Зараз ви читаєте новину «"Атаки дронів можуть тривати довго" – що допоможе врятуватися від тероризму Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути