Ексклюзиви
субота, 18 серпня 2012 02:52

Ассанж залишиться в посольстві на невизначений час: Британія не дає йому право на виїзд

Ассанж залишиться в посольстві на невизначений час: Британія не дає йому право на виїзд
AFP

Засновник сайту викриттів WikiLeaks Джуліан Ассанж проведе в посольстві Еквадору в Лондоні невизначено довгий час, оскільки влада Великобританії не гарантує йому безпечного виїзду з країни, заявив у п'ятницю президент Еквадору Рафаель Корреа.

Джуліан Ассанж, 41-річний громадянин Австралії, в середині червня з'явився в посольство Еквадору в Лондоні з проханням про надання притулку. У четвер глава МЗС Еквадору Рікардо Патина заявив, що його країна надає Ассанжу політичний притулок. Британські власті заявляють, що незважаючи на це рішення, мають намір заарештувати Ассанжа і екстрадувати його до Швеції, де засновник WikiLeaks підозрюють у згвалтуванні та сексуальних домаганнях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Еквадор вирішив надати Ассанжу політичний притулок

"Справа в тому, що вони (британська влада - ред.) не дадуть йому дозвіл на виїзд. Сеньйор Джуліан Ассанж може перебувати в нашому посольстві невизначений час", - сказав Корреа в інтерв'ю місцевим ЗМІ.

Президент пояснив причини надання засновнику WikiLeaks притулку.

"Проблема в тому, що немає гарантії, що якщо він покине посольство і відправиться до Швеції, то його не видадуть третій країні, а там Джуліана Ассанжa може очікувати смертна кара або довічне ув'язнення", - уточнив Корреа.

Тим часом, президент Еквадору зазначив, що Ассанж завжди був готовий відповісти на питання слідства у справі про передбачувані сексуальних злочинах, у яких його звинувачують в Швеції. Корреа нагадав, що його уряд пропонував шведським слідчим допитати Ассанжа в еквадорському посольстві в Лондоні, але вони відмовилися скористатися цією можливістю.

За словами Корреа, суверенне рішення щодо засновника WikiLeaks було прийнято "після майже двох місяців аналізу юридичних документів".

Зараз ви читаєте новину «Ассанж залишиться в посольстві на невизначений час: Британія не дає йому право на виїзд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути