субота, 30 червня 2012 06:05

Ассанж проігнорував британську поліцію і залишився в посольстві Еквадора

Ассанж проігнорував британську поліцію і залишився в посольстві Еквадора
Фото: АР

Засновник сайту WikiLeaks Джуліан Ассанж відмовився здатися лондонській поліції і покинути посольство Еквадору. Про це повідомила представник Дж. Ассанжа Сьюзан Бенн, передає "Бі-бі-сі".

За її словами, юристи порадили австралійцю не з'являтись в поліцейський відділок. Раніше стало відомо, що посольство Еквадору у Великобританії отримало повідомлення для Дж. Ассанжа, в якому йому пропонувалося з'явитися в поліцію у зв'язку з порушенням умов звільнення під заставу.

"Це не може вважатися неповагою до британської поліції. За міжнародним і британським правом прохання про надання притулку та пов'язані з цим питання мають пріоритет над вимогами про екстрадицію", - йдеться в заяві С. Бенн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Еквадор викликав з Лондона посла для обговорення долі Ассанжа

За її словами, Дж. Ассанж залишиться на території посольства Еквадору до тих пір, поки уряд цієї країни не винесе вердикт про можливість надання йому політичного притулку. Крім того, С. Бенн в черговий раз підтвердила побоювання Дж. Ассанжа про можливу екстрадицію зі Швеції в США, де, як вважає сам засновник сайту WikiLeaks, йому може загрожувати смертна кара за розголошення секретної інформації.

Експерти відзначають, що навіть у разі сприятливого для Дж. Ассанжа вердикту в столиці Еквадору, він зіткнеться з труднощами, тому що не зможе покинути Лондон.

Заснований Дж.Ассандж сайт WikiLeaks в кінці листопада 2010р. почав публікацію 250 тис. конфіденційних документів Державного департаменту США. Послання показали неформальну сторону американської дипломатії, яка продемонструвала фактичне ставлення Вашингтона до багатьох іноземних лідерів. Крім того, саме на WikiLeaks була вперше оприлюднений оперативний відеозапис з борту американського вертольота, що розстріляв 12 липня 2007 р. групу мирних іракців з дітьми. У передачі цієї інформації звинувачується рядовий Бредлі Меннінг, який протягом восьми місяців утримувався в одиночній камері і продовжує перебувати в ув'язненні.

Зараз ви читаєте новину «Ассанж проігнорував британську поліцію і залишився в посольстві Еквадора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути