пʼятниця, 04 квітня 2014 12:31

Ярош пообіцяв зупинити російську агресію - передвиборча програма

Ярош пообіцяв зупинити російську агресію - передвиборча програма
Фото: ipress.ua

Лідер партії "Правий сектор", кандидат у президенти України Дмитро Ярош обіцяє "зупинити російську агресію", "навести порядок в країні", провести "прискорену економічну модернізацію" і внести нововведення в зовнішню політику України.

Це він пообіцяв у своїй передвиборчій програмі, оприлюдненій на сайті Центральної виборчої комісії.

"Ми повинні завершити українську національну революцію. Наша головна мета - злам кримінально- олігархічних моделей і встановлення соціально орієнтованої держави з дієвим ринковим господарством і абсолютно нової ефективної структурою влади. Ми робимо європейський цивілізаційний вибір і дамо відсіч кремлівському неоколоніалізму", - йдеться у програмі Яроша.

Серед першочергових дій лідера "Правого сектора" у разі його перемоги буде "зупинка російської агресії": збільшення втричі витрат на армію, її переозброєння, відновлення ядерного статусу України, налагодження співпраці з США і Великобританією - гарантами безпеки і територіальної цілісності України.

Також серед заявлених дій - повна мобілізація, розгортання професійної армії, Національної гвардії, територіального ополчення, заборона трансляції антиукраїнських ЗМІ, всебічна допомогу кримськотатарському народу, держпідтримка біженців, захист прав громадян України на окупованій території і "знищення російської агентурної мережі на території України, ліквідація всіх проявів сепаратизму".

Також Ярош заявляє про намір оновити особовий склад силових органів, забезпечити справжню незалежність суддів, широко ввести інститут суду присяжних, позбавити прокуратуру права вести досудові слідства, створити муніципальну міліцію і організувати виборність шерифів, а також дозволити громадянам носити вогнепальну зброю.

Політик також обіцяє оптимізувати держапарат шляхом люстрації та атестації чиновників, зменшення втричі і організацію прозорої роботи державного апарату.

Для "прискореної економічної модернізації" України Ярош пропонує обмежити втручання держави в економічні процеси, зупинити витік капіталів, зменшити кількість податків до трьох - з доходів фізичних осіб (10 %), на прибуток (7 %), на інвестиційну діяльність ( 5 %), організувати енергетичну незалежність країни шляхом впровадження енергозберігаючих технологій, альтернативної енергетики, диверсифікації джерел енергопостачання.

У зовнішній політиці України Ярош пропонує ввести нові принципи: взаємовигідне співробітництво з Європейським Союзом в рамках угоди про асоціацію, забезпечення безвізового в'їзду громадян України на територію ЄС і офіційного працевлаштування в країнах ЄС, взаємодія з НАТО та іншими структурами міжнародної безпеки з метою запобігання зовнішніх загроз, пріоритетне всебічне співробітництво з країнами Балтійсько- Чорноморського регіону Європи, поглиблення торгово- економічного співробітництва з США, Китаєм, країнами Південно -Східної Азії та арабського світу а також завершення демаркації та делімітації кордонів України.

Нагадаємо, що президентські вибори в Україні призначені на 25 травня 2014 року. Зареєстровані 23 кандидата.

Зараз ви читаєте новину «Ярош пообіцяв зупинити російську агресію - передвиборча програма». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути