понеділок, 10 грудня 2012 07:31

Японія в режим бойової готовності і чекає від КНДР запуску ракети

Японія в режим бойової готовності і чекає від КНДР запуску ракети
ФОТО: topnews.ru

Японія привела свої засоби протиракетної оборони в стан повної бойової готовності у зв'язку з запланованим запуском ракети, і не має наміру знижувати рівень боєготовності замість оголошення КНДР про те, що запуск відкладено, повідомив міністр оборони країни Сатосі Морімото в понеділок, пише ІНТЕРФАКС.

"Ми не бачимо достатніх змін в ситуації, для того, щоб змінювати наш стан підвищеної боєготовності - ІФ)", - сказав міністр журналістам.

Він додав: "Ми будемо зберігати нинішній стан (готовності - ІФ) до тих пір, поки КНДР не зробить офіційну заяву або оголошення".

У свою чергу прем'єр-міністр Японії Йосіхіко Нода заявив, що Японія "з міркувань пильності вживає всі можливі заходи".

Як повідомлялося, Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК) оголосив у неділю, що на невизначений час відкладає запуск ракети із супутником, який раніше планувалося здійснити з 10 про 22 грудня 2012 року.

Південнокорейські експерти відзначили значне зниження активності в районі стартового майданчика, на якому вже встановлена ракета.

Повідомлення про плани Пхеньяну здійснити новий запуск балістичної ракети викликало негативну реакцію в ряді країн світу, зокрема, у Великобританії, Німеччини, Франції, Росії, Китаї, США, а також Євросоюзі і у генерального секретаря ООН Пан Гі Муна.

Росія і Китай, визнаючи право КНДР на мирне використання космічного простору, одночасно закликали Пхеньян дотримуватися резолюції СБ ООН, що забороняють Північної Кореї пуски ракет з використанням балістичних технологій, і переглянути рішення про запуск ракети.

Держдепартамент США також зажадав від влади КНДР дотримуватися міжнародних зобов'язань і відмовитися від пуску ракети.

"Запуск північнокорейського супутника буде вкрай провокаційним кроком, який поставить під загрозу мир і безпеку в регіоні", - підкреслила офіційний представник держдепу Вікторія Нуланд.

Питання про ракетний пуск КНДР в постійному режимі обговорюється країнами-учасницями шестисторонніх переговорів з ядерної проблеми Корейського півострова - Південною Кореєю, Китаєм, Росією, США і Японією, а також в інших форматах.

Разом з тим, як вважають спостерігачі, малоймовірно, таке різко негативне ставлення світової спільноти до наміченого ракетного пуску послужило причиною його відстрочення. Найбільш вірогідними є технічні проблеми або ж сильний снігопад в районі космодрому.

Зараз ви читаєте новину «Японія в режим бойової готовності і чекає від КНДР запуску ракети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути