четвер, 02 липня 2009 14:06

КНДР знову запустила ракети

КНДР знову запустила ракети

В четвер, 2 липня, Північна Корея провела випробування ракет ближнього радіусу дії. Про це повідомляє AFP з посиланням на заяву південнокорейських військових. Дві ракети були випущені з бази, розташованої неподалік від порту Вонсан на сході країни. Перший запуск відбувся о 11:20 за київським часом, другий - 40 через хвилин.

Представник військового відомства Республіки Корея повідомив інформагентству, що, судячи з усього, це були ракети класу "земля - корабель". Вони впали в Японське море. Раніше КНДР попередила Японію, що з 25 червня по 10 липня проводитиме військові навчання в Японському морі, і через це берегова зона біля порту Вонсан буде закрита для судноплавства. Тоді спостерігачі висловлювали припущення, що під виглядом навчань Пхеньян має намір випробувати ракети радіусом дії до 500 кілометрів. Тепер ці підозри підтвердилися.

Численні випробування північнокорейських ракет відбуваються на тлі скандалу навколо повторних ядерних випробувань, проведених в КНДР 25 травня 2009 року, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «КНДР знову запустила ракети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути