неділя, 21 червня 2009 18:46

КНДР звинуватила США у підготовці до ядерної війни

КНДР звинуватила США у підготовці до ядерної війни

Північна Корея звинуватила президента США Барака Обаму в підготовці ядерної війни. Таким чином КНДР відреагувала на зустріч Обами з президентом Південної Кореї Лі Мен Баком. За підсумками зустрічі було поширено заяву, в якій США підтвердили гарантії безпеки Південної Кореї, зокрема захисту від ядерного удару.

Статтю зі звинуваченнями на адресу Обами опублікував північнокорейський тижневик Tongil Sinbo. В публікації йдеться, що США доставили до Південної Кореї ядерні боєголовки, провели масштабні військові навчання і "вишукують можливість для вторгнення". США, що мають в Південній Кореї майже 30-тисячний контингент, неодноразово заявляли, що не розміщували в країні ядерну зброю.

Раніше північнокорейська влада оголосила, що КНДР більше не має наміру дотримуватись умови перемир"я 1953 року, яке поклало край Корейській війні. Пхеньян неодноразово обіцяв дати озброєну відсіч США та Південній Кореї у випадку, якщо вони здійснять спробу нападу.

25 травня КНДР порушуючи резолюцію Ради безпеки ООН провела другі ядерні випробування в своїй історії та цілу серію ракетних випробувань. У відповідь Радбез ООН ухвалив резолюцію, що посилює санкції щодо Північної Кореї. Офіційний Пхеньян ще до голосування в Радбезі попередив, що будь-які санкції розцінюватимуться як оголошення війни, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «КНДР звинуватила США у підготовці до ядерної війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути