понеділок, 12 жовтня 2009 16:22

Через запущені ракети США відправить до КНДР атомний авіаносець

Через запущені ракети США відправить до КНДР атомний авіаносець

Північна Корея провела вранці в понеділок, 12 жовтня, випробування двох ракет ближнього радіусу дії. Про це повідомляє південнокорейське новинне агентство Yonhap з посиланням на джерело в уряді країни. Запуск ракет був проведений зі стартового комплексу Мусудан (Musudan-ri), розташованого на східному узбережжі Північної Кореї.

Повідомляється, що обидві ракети впали в Японське море. Джерело Yonhap також відзначило, що влада КНДР закрила для судноплавства берегову зону на сході та заході країни з 10 по 20 жовтня. Північна Корея повідомила Японію про проведення стрілянини і про обмеження судноплавства в Жовтому морі на відстані до 120 кілометрів від берега на захід від Пхеньяну. Уточнюється, що це обмеження діятиме з 12 по 25 жовтня.

За даними агентства Reuters, у зв"язку з новими випробуваннями США планують направити у вівторок в південнокорейський порт Пусан (Busan) атомний авіаносець "Джордж Вашингтон".

У травні 2009 року Північна Корея провела випробування ракет малого радіусу дії, а також другі в своїй історії ядерні випробування. Це призвело до посилення санкцій відносно КНДР з боку Ради безпеки ООН. У липні поточного року Північна Корея провела ще декілька запусків ракет типу "Скад", що викликало засудження з боку США.

Минулого тижня стало відомо, що лідер КНДР Кім Чен Ір заявив про готовність повернутися до шестисторонніх переговорів за ядерною програмою Північної Кореї за участю США, Японії, Південної Кореї, Росії та Китаю. Проте він відзначив, що перед цим Північна Корея повинна провести успішні переговори з США. Представник Держдепу США Ян Келлі відповів, що відновлення діалогу можливе тільки в тому випадку, якщо КНДР повернеться до шестисторонніх переговорів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Через запущені ракети США відправить до КНДР атомний авіаносець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути