понеділок, 20 липня 2009 18:23

Клінтон: КНДР поводиться як капризне дитя. Її не варто боятись...

Клінтон: КНДР поводиться як капризне дитя. Її не варто боятись...

Північна Корея, нарощуючи дальність своїх ракет, "не представляє загрози" США, але поводиться як капризне дитя, постійно прагнучи "звернути на себе увагу". Таку думку висловила в інтерв"ю ABC держсекретар Сполучених Штатів Хіларі Клінтон.

"Вони (КНДР) не представляють загрози для нас. Ми знаємо, що такі наші союзники, як Японія і Південна Корея, дуже стурбовані", - відмітила вона, відповідаючи на питання про проведені Пхеньяном в травні підземний ядерний вибух і серію пусків ракет малої та середньої дальності.

"Ми бачимо в цьому постійну потребу в увазі", - вважає Клінтон. Вона пояснила, що до такого висновку її підштовхнув особистий материнський "досвід поводження з маленькими дітьми і некерованими підлітками".

Даний досвід говорить, що "не треба надавати уваги людям, які її вимагають, вони її не заслуговують, вони прикидаються", - додала держсекретар.

Також Клінтон запитали про долю двох американських журналісток, засуджених в КНДР на початку червня до 12 років виправних робіт за перетин кордону цієї країни і відеозйомку. Раніше Держдепартамент США закликав КНДР амністувати жінок. "Наше найбільш важливе завдання зараз - домогтись, щоб ці жінки благополучно повернулися додому і в свої сім"ї", - без особливої конкретики відповіла Клінтон.

Нагадаємо, Південна Корея і Японія дійсно проявляють особливий неспокій у зв"язку з діяльністю КНДР. Кілька днів тому міністерство оборони Республіки Корея зробило висновок, що Північ запускає ракети все точніше. А міністр оборони Японії додав, що випробувані ракети КНДР вже здатні досягати японської території. На його думку, найближчим часом Пхеньян також може запустити ракету великої дальності міжконтинентального класу.

За західними оцінками, КНДР може мати близько 1000 балістичних ракет. Серед них, як вважають, - 670-690 "Скад" різних типів і приблизно 320 "Нодон" середньої дальності, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Клінтон: КНДР поводиться як капризне дитя. Її не варто боятись...». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути