понеділок, 27 липня 2009 09:50

КНДР готова йти на контакт з США

КНДР готова йти на контакт з США

Постійний представник Північної Кореї при ООН Сін Сон Хо заявив в п"ятницю, 24 липня, про зацікавленість КНДР в прямих переговорах з США із загальних питань.

Дипломат не став уточнювати, що саме він розуміє під цим визначенням, проте дав чітко зрозуміти, що Пхеньян не повернеться до шестисторонніх переговорів про ядерне роззброєння на Корейському півострові. Пояснюючи причину такого рішення, Сін Сон Хо звинуватив партнерів по діалогу, зокрема і Росію, в обмані і невиконанні своїх обіцянок.

Постпред також відзначив, що КНДР не планує припиняти своє членство в ООН. Проте, він висловив незгоду своєї країни з резолюцією Ради безпеки цієї організації, яка ввела санкції відносно Пхеньяну за проведення ним 25 травня 2009 року повторних ядерних випробувань.

Заява офіційного представника КНДР з пропозицією провести переговори стала першою після цілої низки кроків, покликаних продемонструвати військову потужність Пхеньяну.

5 квітня 2009 року Північна Корея провела запуск міжконтинентальної балістичної ракети "Тепходон-2", яку спробувала замаскувати під супутник. У відповідь на заяву Радбезу ООН, що послідувала, Пхеньян заявив про вихід з шестисторонніх переговорів і відновлення ядерної програми.

Провівши ядерні випробування, в травні і червні КНДР провела низку запусків ракет, чим також викликала засудження з боку РБ ООН.

Раніше експерти висловлювали думку, що метою військових випробувань Пхеньяну є привернення уваги США і вихід з ними на прямий контакт, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «КНДР готова йти на контакт з США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути