вівторок, 07 липня 2009 09:39

Радбез ООН засудив запуски ракет КНДР

Радбез ООН засудив запуски ракет КНДР
Члени Ради безпеки ООН засудили запуски ракет, проведені КНДР минулої суботи, і вимагали від Пхеньяну припинити дії, які порушують резолюції РБ.

Про це заявив журналістам голова РБ в липні, постійний представник Уганди при ООН Рухакана Руганда після екстрених консультацій у понеділок ввечері, 6 липня.

Консультації зібралась на прохання делегації Японії.

У заяві, поширеній РБ, висловлюється не тільки засудження нових запусків північнокорейської ракет, але й глибока стурбованість у зв"язку з діями Пхеньяна. У заяві члени Ради безпеки особливо підкреслили, що ракетні випробування Північної Кореї є порушенням резолюцій ООН, і закликали Пхеньян негайно припинити подібні дії і підкоритися вимог світового співтовариства.

Водночас РБ не стала приймати жодних документів - резолюції або заяви голови - у відповідь на ці дії, обмежившись лише усним виступом голови перед журналістами, текст якого був погоджений всіма членами РБ на консультаціях.

"Члени Ради безпеки знову заявили, що КНДР повинна виконувати в повному обсязі свої зобов"язання за відповідними резолюціям, включаючи резолюції 1718 і 1874. Члени Ради безпеки звертаються до всіх сторін утриматися від будь-яких дій, які могли б посилити положення у сфері безпеки в регіоні", - сказав голова РБ. З його слів, РБ також вказав на важливість роботи санкційного комітету з Північної Кореї.

Крім того, РБ, як підкреслив Руганда, "висловила прихильність до мирного, дипломатичного і політичного вирішення ситуації" навколо Корейського півострова і прийняла рішення в разі потреби вжити додаткові заходи, у відповідності зі Статутом ООН.

Нагадаємо, 4 липня Північна Корея запустила сім ракет малої дальності. Це відбулося всього через два дні після попередніх запусків.

За матерiалами: Lenta.ru, РІА Новості.

Зараз ви читаєте новину «Радбез ООН засудив запуски ракет КНДР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути