четвер, 25 червня 2009 11:16

КНДР погрожує обрушитися "вогненною зливою" на Південну Корею

КНДР погрожує обрушитися "вогненною зливою" на Південну Корею

Пропозиція США взяти Південну Корею під свою "ядерну парасольку" дає повне право КНДР розробляти власну ядерну програму, мовиться в статті, опублікованій в північнокорейській газеті "Нодон сінмун". Витяги з цього матеріалу публікують в четвер південнокорейські ЗМІ.

"Домовленості про "розширене стримування" тільки виправдовують наше прагнення володіти засобами ядерного стримування, і якщо що-небудь трапиться, виникне безжальна ситуація, коли вогненна злива наших засобів ядерного стримування обрушиться на Південну Корею", - пише "Нодон сінмун", яка є головним друкарським органом північнокорейської Трудової партії Кореї (ТПК).

Автори статті назвали угоду розділів США і Південної Кореї про ядерний захист "огидним поцілунком між господарем і його слугою", а розмови Вашингтона та Сеула про санкції проти КНДР "дурницею".

"США та їх південнокорейські маріонетки сильно помиляються, якщо вважають, що їх дурний рев допоможе чинити тиск на КНДР", - відзначає газета.

"Засоби ядерної заборони КНДР не потребують чийогось "визнання", і їх єдина мета - це захист від провокацій агресора", - мовиться в статті.

У Південній Кореї, тим часом, продовжують проходити демонстрації проти використання і розробки ядерної зброї в КНДР. Південнокорейці палять макети ракет і прапори свого північного сусіда.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «КНДР погрожує обрушитися "вогненною зливою" на Південну Корею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути