вівторок, 03 вересня 2013 17:47

Янукович-євроінтегратор, нові "наряди" опозиції і присяга Новинського - ІІІ сесію Ради відкрито
14

Фото: Фото: Сергій Старостенко

Керівник фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк в кулуарах Верховної Ради знімає піджак і одягає білу сорочку: "Юлі — Волю". Всміхається на камери. У вівторок вранці він прийшов на відкриття ІІІ сесії парламенту сьомого скликання. Такі ж футболки як у Яценюка вдягли майже всі депутати від "Батьківщини".

Ударівці прийшли на засідання у червоних регланах "Україна — це Європа" і з зображенням прапора Євросоюзу на спинах. Поміж депутатів ходять працівники держохорони, які зазвичай супроводжують Віктора Януковича.

"Надеюсь президент сегодня будет", - кидає на ходу лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов і заходить до сесійної зали. Тут реєструються 365 народних депутатів. "Регіонали" стоячи оплесками вітають президента та членів уряду. Опозиціонери на їх появу не реагують. Рибак інформує, що в залі присутні колишній президент Польщі Олександр Квасневский і член представник Європарламенту Пет Кокс. Потім до слова запрошує Януковича.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович в Раді виступав як кандидат в президенти на 2015 рік - Яценюк

"Попередня сесія була часом втрачених можливостей, - насуплюється Янукович. - Як наслідок ми втрачаємо темпи реформ, які ми взяли ще у 2010-2012 роках, але я впевнений, український парламент зможе об'єднати зусилля навколо проблем і завдань, від яких залежить доля країни. Президент просить депутатів ухвалити пакет документів для підписання Угоди про асоціацію та законопроекти для реформування економіки". Виступає 12 хвилин.

Депутати більшості аплодують. Президент та члени уряду виходять із зали. Рибак оголошує півгодинну перерву.

"Головним меседжем президента було те, що життя в Україні покращилося, - обурюється в кулуарах депутат від "Батьківщини" Олександр Бригинець. - Це була сенсація, половина України плакала від цієї новини. Риторика промови президента була схожа на виступ 2009 року, коли він балотувався в президенти".

Парламентарі повертаються до зали. Новообраний депутат Вадим Новинський з трибуни складає присягу на вірність українському народу. Хвилину говорить українською.

"Спасибо", - каже наприкінці і йде з трибуни. Проходить повз секцію "УДАРу", тисне руку Віталію Кличку. Той усміхається поплескує Новинського по плечі. Той сідає на своє місце подалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гей-парад - дорога в ад" - під Радою активісти виступають проти євроінтеграції

Перед депутатами півгодини виступають лідери фракцій.

"Я здивований позицією президента щодо конфліктної ситуації між Україною і Росією, - підвищує голос Арсеній Яценюк. - Це не торговельна війна, а зазіхання на суверенне право української держави і українського народу визначати куди нам йти, з ким бути і куди приєднуватися. Ми вимагаємо від влади чіткого плану дій та реакції".

Депутати розглядають урядовий законопроект щодо зміни митних тарифів. Він потрібен для виконання вимог Євросоюзу. Голосування в першому читанні провалюють. Відправляють документ на доопрацювання в комітети. Пообіді розходяться на перерву.

Зараз ви читаєте новину «Янукович-євроінтегратор, нові "наряди" опозиції і присяга Новинського - ІІІ сесію Ради відкрито». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути