Ексклюзиви
вівторок, 03 вересня 2013 14:31

Єфремов каже, що українська влада просила в Росії лише справедливих цін

Єфремов каже, що українська влада просила в Росії лише справедливих цін
Олександр Єфремов. Фото: partyofregions.ua

Росія має право розірвати договір про співпрацю з Україною.

Про це в інтерв'ю журналістам сказав керівник фракції "Партія регіонів" Олександр Єфремов, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Але я не знаю на скільки це потрібно Росії. Ціла низка російських галузей можуть ефективно розвиватися у співпраці з українськими, але якщо піти цим шляхом (розірвати договір - Gazeta.ua) тоді Росія також буде втрачати", - зауважив депутат.

За словами політика було б логічніше, аби Росія пішла на зустріч Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибак взявся "перезавантажувати" комітети ВР

"Можна було б вирішити хоча б одне питання — зробити ціну на газ таку, як в інших країнах Європи. Ми ж не просимо собі преференцій. Ми говоримо — зробіть справедливо", - пояснив "регіонал".

Він вважає, що якби Росія знизила ціну на газ для України, то це б значно підвищило рейтинг її керівництва. Депутат також зазначив, що Росія може зробити ще немало "нехороших речей" на кшталт проблем із експортом українських товарів до Росії.

Нагадаємо, з 14 серпня Росія посилила вимоги до пропуску українських товарів через свій кордон, що практично зупинило український експорт до Росії.

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Митний союз прийме захисні заходи після підписання Україною угоди про зону вільної торгівлі з ЄС та лібералізації митного режиму України з Євросоюзом.

Радник президента РФ Сергій Глазьєв неодноразово заявляв, що Україна, підписавши угоду про асоціацію з Євросоюзом, перестане бути для Росії стратегічним партнером і фактично позбудеться статусу суб'єкта міжнародного права.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Єфремов каже, що українська влада просила в Росії лише справедливих цін ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути