четвер, 21 квітня 2011 12:44

Януковичу скажуть "фе" на річницю "харківських угод"

Януковичу скажуть "фе" на річницю "харківських угод"

27 квітня за ініціативою руху "Опір" відбудеться пікетування Адміністрації президента, під час якого Віктору Януковичу передадуть вимоги про денонсацію "харківських угод".

Як повідомив кореспондент Gazeta.ua, про це на брифінгу у Верховній Раді сказав народний депутат від "Нашої України" Андрій Парубій.

Парубій зазначив, що 24 березня він зареєстрував у ВР постанову про скасування вищезгаданих угод, підписаних Януковичем та Медведєвим.

"Це було зумовлено тим, що я глибоко переконаний, що "харківські угоди", які були ратифіковані у парламенті 27 квітня минулого року, грубо суперечать Конституції України та несуть загрозу як національній, так і економічній безпеці України. Фактично у той день ВР повела себе, як філія Держдуми. Бо вся ця абстракція, яка відбувалась у стінах парламенту, була пов'язана з тим, аби синхронізувати рішення російської Думи та Верховної Ради", - зауважив депутат.

Він наголосив, що ці економічні обіцянки, якими "прикривались" Янукович та його команда, ратифікуючи "харківські угоди", виявились "повною брехнею".

"Нам обіцяли дешевий газ і те, що не буде підняття цін на комунальні послуги. За цей рік ми побачили, що тарифи на комунальні послуги піднялись на 50%, а ціна на газ в Україні і надалі залишається набагато вищою, ніж середньо-європейська", - підкреслив політик.

Парубій також зазначив, що згідно соцдосліджень більшість українців вважає підписання "харківських угод" зрадою України, тому їх треба скасувати.

Нагадаємо, фракція БЮТпідготувала проект постанови ВР про створення тимчасової слідчої комісії щодо реалізації "харківських угод".

27 квітня 2010 року Верховна Рада ратифікувала "харківські угоди". Згідно із документами, вартість газу для України зменшено на 100 доларів. В обмін на це термін перебування російського Чорноморського флоту на базі у Севастополі було подовжено на 25 років - до 2042 року.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу скажуть "фе" на річницю "харківських угод"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути