середа, 20 квітня 2011 18:25

Азаров просить Росію знизити ціну на газ до $ 200

Азаров просить Росію знизити ціну на газ до $ 200

Україна і Росія почали обговорювати можливість перегляду формули ціни на газ, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"Учора відбулася зустріч з віце-прем'єр-міністром (Російської Федерації - ред.) Сечіним. Поки ще рано говорити про результати, але процес розпочато і для нас це дуже важливо", - сказав глава українського уряду в Києві в середу на зустрічі з президентом Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) Томасом Міровим.

При цьому Азаров нагадав, що щорічно Україна платить за газ Російської Федерації близько $ 8 млрд, назвавши цю суму "дуже великою", а також заявивши, що оптимальна для української економіки ціна - $ 200 за 1 тис куб м

Азаров також нагадав, що обговорював таку можливість з прем'єр-міністром РФ Володимиром Путіним під час його останнього візиту в Україні.

За словами українського прем'єра, тоді за приклад він привів вартість російського газу для Польщі та Німеччини, яка, на думку Києва, значно нижчі, ніж для України.

"Звичайно, ми розуміємо - складним буде процес переговорів. Але, у всякому разі, прем'єр-міністру Росії нічого було відповісти на це питання", - сказав Азаров.

Нагадаємо, що минулого року після підписання Харківських угод, влада обіцяла 30%-ву знижку ціни на газ.

Зараз ви читаєте новину «Азаров просить Росію знизити ціну на газ до $ 200». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути