вівторок, 19 квітня 2011 12:33

"Харківські угоди" Януковича-Медведєва понесуть до суду?

"Харківські угоди" Януковича-Медведєва понесуть до суду?

Фракція БЮТ вимагає негайного зниження ціни на газ для українців і створення парламентської слідчої комісії для розслідування підписання і виконання "харківських угод".

Відповідну заяву на ранковому засіданні Ради зачитав "бютівець" Роман Забзалюк.

"Фракція "БЮТ - Батьківщина" наполягає на негайному зниженні ціни на газ для громадян і на створенні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради для детального розслідування факту підписання так званих "харківських угод", силового методу їх ратифікації у Верховній Раді Україні", - йдеться в заяві.

Депутат нагадав, що всупереч обіцянкам президента Віктора Януковича про те, що тарифи на комунальні послуги для українців не зміняться в разі досягнення "газово - флотських" домовленостей з Медведєвим, ціни на газ та комуналку для українців суттєво зросли.

У заяві наголошується, що якщо комісія встановить "грубі порушення законодавства України за процедурою ратифікації", фракція "БЮТ - Батьківщина" буде наполягати на скасуванні чинних угод у судовому порядку.

"Харківські угоди" були підписані в квітні минулого року, згідно з ними було пролонговано перебування ЧФ РФ на території Севастополя. В обмін на це Росія обіцяла знизити ціни на газ.

21 квітня 2010, президенти Росії та України Дмитро Медведєв і Віктор Янукович у результаті переговорів у Харкові домовилися продовжити термін перебування російської бази в Криму на 25 років, починаючи з 2017 року, коли закінчується дія нинішньої угоди, з правом його продовження ще на п'ять років .

27 квітня 2010 Верховна Рада ратифікувала дану угоду. Голосування проходило в атмосфері напруженості у сесійній залі.

Відразу після відкриття пленарного засідання у бік президії полетіли яйця. Спікеру парламенту Володимиру Литвину довелося ховатися від них під парасолями. Пізніше у залі спрацювали кілька димових шашок, а між депутатами від коаліції билися.

Зараз ви читаєте новину «"Харківські угоди" Януковича-Медведєва понесуть до суду?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути