вівторок, 31 січня 2012 16:46

Януковичу набридли запитання про Митний союз: це поки не на часі

Януковичу набридли запитання про Митний союз: це поки не на часі

Говорити про можливість приєднання України до Митного союзу (МС) Росії, Білорусі та Казахстану можна буде не раніше, ніж через рік, коли з'являться реальні результати роботи об'єднання, заявляє президент України Віктор Янукович.

"Що стосується Митного союзу, я також відповідав на це питання неодноразово. Мене змушують про це говорити щодня, цілодобово, не менше, ніж один раз на тиждень ... Повторюю, що Митний союз, який створений між Росією, Білоруссю і Казахстаном, він тільки почав працювати. Ми ще не знаємо результатів роботи Митного союзу, хоча б економічних результатів", - сказав Янукович журналістам у вівторок у Кіровограді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ПР вважають, що це Тимошенко пообіцяла РФ вступити до ЄврАзЕС та Митного союзу

Зокрема, президент підкреслив, що поки невідомо, як вплине на ситуацію в ТС вступ Росії до Світової організації торгівлі.

Крім того, за словами Януковича, ще не вступила в силу угода про створення зони вільної торгівлі між країнами СНД, а Україна ініціювала його одночасну ратифікацію парламентами країн СНД.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На підписання ЗВТ з ЄС Київ має отримати згоду Митного союзу - РФ

"На ці запитання відповідей поки немає. Найближчим часом, через рік-півтора, ми побачимо результати. Якщо це буде нам вигідно, і буде відповідати нашим національним інтересам, ми будемо розглядати варіанти вирішення цього питання", - підкреслив голова української держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович хоче помацати Митний союз

Крім того, Янукович у черговий раз зазначив, що питання вступу України до МС вимагає внесення змін до Конституції, або ж він має бути розглянутий на Всеукраїнському референдумі.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу набридли запитання про Митний союз: це поки не на часі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути