четвер, 15 грудня 2011 14:55

На підписання ЗВТ з ЄС Київ має отримати згоду Митного союзу - РФ

На підписання ЗВТ з ЄС Київ має отримати згоду Митного союзу - РФ

Україна повинна проводити консультації з державами-учасниками Митного союзу і з Росією перед підписанням угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) з Євросоюзом, вважає відповідальний секретар комісії Митного союзу Сергій Глазьєв.

"Повинен сказати, що українське керівництво офіційно ухиляється поки від проведення будь-яких переговорів щодо участі в наших інтеграційних процесах і, як ми бачимо, продовжує стару лінію ... - зону вільної торгівлі з Європейським Союзом", - сказав він на конференції "Перспективи євразійської інтеграції України" в четвер у Києві.

Українське керівництво також не веде консультацій ні з Митним союзом, ні з Росією щодо можливих наслідків участі України в ЗВТ з ЄС, підкреслив Глазьєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нам немає чого запропонувати Європі - екс-міністр

"Взагалі, по тій угоді, підписаній у Санкт-Петербурзі місяць тому, будь-яка сторона, якщо вона укладає з якоюсь третьою стороною, тим більше такою великою як ЄС, преференційну угоду про ЗВТ, вона зобов'язана провести консультації з партнерами", - підкреслив Глазьєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мартиненко: договір про ЗВТ з СНД - це шлях до Євразійського союзу

При цьому він додав: "Ми, звичайно ж, не можемо бути байдужими до того, на яких умовах Україна збирається підписувати угоду про вільну торгівлю з Євросоюзом ... Є ризики, що входження України у відносини вільної торгівлі з Європою призведе до розмивання відносин вільної торгівлі з Митним союзом та іншими державами СНД, які цю угоду підписали".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров переконаний: українці позитивно оцінюють ЗВТ з країнами СНД

За його словами, Україні необхідно прийняти політичне рішення про участь у Митному союзі і єдиному економічному просторі в рамках СНД. Глазьєв зазначив, що українському суверенітету більше загрожує участь в ЄС, що підтверджується нинішньою ситуацією в деяких країнах ЄС, де національний уряд фактично очолюють єврокомісари.

Зараз ви читаєте новину «На підписання ЗВТ з ЄС Київ має отримати згоду Митного союзу - РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути