середа, 11 липня 2007 14:10

Янукович вирішив захистити журналістів

У Кабінеті Міністрів за дорученням прем"єра Віктора Януковича розроблено законопроект про захист професійної діяльності журналістів. Про це на брифінгу в середу заявив віце-прем"єр Дмитро Табачник,

Так, зокрема, законопроектом пропонується уточнити норму, що дозволяє журналістам не розголошувати джерело інформації.

Табачник зазначив, що проект пропонує усунути колізії і різночитання щодо права журналістів на нерозголошення даних про джерело інформації.

За його словами, частина 13 ст. 4 законопроекту передбачає право не повідомляти дані про джерело, "за винятком випадків, коли така інформація оприлюднюється за рішенням суду".

Табачник уточнив, що проект закону тричі обговорювався на засіданні урядового комітету, і найбільша кількість зауважень була з боку Служби безпеки, яка наполягала на своєму праві одержувати дані про джерело інформації від журналістів.

Однак на останньому засіданні комітету представники СБУ свої зауваження зняли.

Проект закону також передбачає соціальні гарантії професійної діяльності журналістів: охорона праці, страхування, врегулювання питань рівня заробітної плати з урахуванням специфіки професійної діяльності журналістів, соціальні гарантії пенсійного забезпечення журналістів комунальних ЗМІ.

"Визначається методика надання журналістам, які проживають у сільській місцевості, права на безкоштовне користування житлом, опаленням і світлом", - додав Табачник.

Крім цього, законопроект про захист професійної діяльності журналістів передбачає розширення прав журналістів на акредитацію, створення рівних умов для акредитації, зобов"язання, які буде брати на себе сторона, що аккредитує.

За словами Табачника, даний документ "є одним із кроків з реалізації заходів на виконання плану дій Україна-ЄС, затверджених розпорядженням Кабінету Міністрів".

Він також повідомив, що даний законопроект буде спрямований до Верховної Ради і розміщений на сайті Кабінету Міністрів, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Янукович вирішив захистити журналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути