Ексклюзиви
пʼятниця, 05 листопада 2010 19:14

Янукович створив комісію зі зміцнення демократії

Янукович створив комісію зі зміцнення демократії
Президент Віктор Янукович створив комісію зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права.

Відповідний указ президента № 1015/2010 5 листопада було опубліковано на сайті глави держави.

Головою комісії Янукович призначив народного депутата від Партії регіонів Сергія Головатого ("за згодою", зазначено в указі). Голова має у місячний строк подати президенту пропозиції щодо персонального складу комісії.

Як йдеться у документі, комісію створено "з метою об'єднання зусиль органів державної влади, політичних партій, громадських організацій, інших інститутів громадянського суспільства у справі зміцнення демократії та утвердження верховенства права".

Нагадаємо, 20 жовтня Європарламент обговорив ситуацію в Україні і висловив стурбованість у зв'язку з повідомленнями про згортання демократії в Україні, обмеження фундаментальних прав і, зокрема прав на свободу слова, свободу ЗМІ і свободу зборів.

Новий виток заяв про утиски викликало проведення 31 жовтня виборів до місцевих органів влади. Верховний представник Євросоюзу із закордонних справ Кетрін Ештон висловила стурбованість повідомленнями про порушення під час голосування і наголосила, що це "підриває довіру громадськості до виборчого процесу й у подальше зміцнення демократії в Україні".

Зараз ви читаєте новину «Янукович створив комісію зі зміцнення демократії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути