пʼятниця, 05 листопада 2010 12:27

Янукович готує великі кадрові зміни в Кабміні

Янукович готує великі кадрові зміни в Кабміні

Команда президента Віктора Януковича готується до масштабної кадрової ротації в Кабінеті міністрів.

За інформацією газети "Дело", у коридорах влади активно обговорюються декілька можливих сценаріїв кадрових перестановок.

Так, увійти в уряд після успішно проведених місцевих виборів можуть прем'єр-міністр Криму Василь Джарти й губернатор Вінничини Микола Джига, пише видання.

Джарти передрікають посаду міністра транспорту, яку зараз обіймає людина нардепа від Партії регіонів і основного спонсора Блоку Литвина Василя Хмельницького - Костянтин Єфименко. На користь звільнення Єфименко свідчать і нападки на його відомство з боку керівника КРУ Петра Андрєєва, вважає газета.

Джизі ж передрікають посаду міністра внутрішніх справ. Чинний міністр Анатолій Могильов, як очікується, буде відправлений на роботу до Криму.

Сам Могильов версію про своє переведення на роботу в Сімферополь не коментує. Водночас чиновник запевняє, що виконає будь-яке рішення глави держави.

Крім того, за інформацією газети, місце міністра економіки замість Василя Цушка обійме Сергій Буряк (екс-керівник Податкової адміністрації в уряді Юлії Тимошенко).

У свою чергу, Цушко обійме посаду міністра з питань надзвичайних ситуацій. Крім Цушка на цю посаду можуть призначити Анатолія Присяжнюка, який зараз керує Київською областю.

Не буде в уряді на думку видання і міністра охорони здоров'я Зиновія Митника. Очікується, що його змінить або перший заступник міністра Олександр Орда, або секретар РНБО Раїса Богатирьова. За іншою версією, Богатирьова може отримати посаду ректора Медуніверситету ім. Богомольця.

Посада секретаря Ради нацбезпеки й оборони, за інформацією різних джерел, найближчим часом дістанеться екс - генпрокурору Олександру Медведьку.

Олексія Костусєва, який вже заявив, що буде працювати мером Одеси, у кріслі глави АМКУ, може замінити брат першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна - Рафаель Кузьмін.

"Ротації в Кабміні, безумовно, будуть. Це стосується й Мінтрансу, і Міноборони, і Мінздоров'я...Але це все буде вирішувати президент, тому остаточного сценарію ніхто не знає", - сказав депутат від Партії регіонів Святослав Піскун.

Зараз ви читаєте новину «Янукович готує великі кадрові зміни в Кабміні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути