пʼятниця, 09 березня 2012 12:58

Янукович розпіарив Іванющенка і Ахметова на могилі Шевченка
6

Картина Іллі Рєпіна "Прометей", яку подарував нардеп від Партії регіонів Юрій Іванющенко. Також відомий як Юра Єнакіївський
Фото: Фото прес-служби президента

Музей Тараса Шевченка в Каневі в 198-ю річницю з дня народження поета поповнився новими експонатами, повідомив президент України Віктор Янукович.

У п'ятницю глава української держави перебуває в Каневі на Чернечій горі, де проходять урочистості з нагоди річниці з дня народження Т.Шевченка.

Зокрема, Янукович повідомив про те, що черкаські меценати передали в дар музею листи Т.Шевченка.

"Ще один з меценатів, це народний депутат Юрій Іванющенко, передав картину Іллі Рєпіна "Прометей". Ми не знаємо її історії, як вона потрапила до нього, але вона потрапила в музей", - сказав Янукович журналістам у п'ятницю в Каневі.

Крім того, Янукович зазначив, що фонд Ріната Ахметова вже прийняв рішення виділити на відновлення українських музеїв, і, зокрема, музею Т.Шевченка, 10 млн грн.

Також Віктор Янукович вважає за необхідне розробити комплексну програму презентації особистості Т.Шевченка як в Україні, так і за кордоном.

Він зазначив, що в ході підготовки до ювілейних Шевченківських урочистостей 2014 року, "слід оголошувати не дні і навіть не місяці Тараса Шевченка... ми повинні думати про рік Шевченка в Україні і світі".

Глава держави також відзначив особливу необхідність в проведенні ремонтно-реставраційних робіт у музеї Т.Шевченка в Києві.

"Негоже головному музею країни, де є національні святині, не мати умов для їхнього належного зберігання і експонування. Тут, на Чернечій горі, хочу говорити не стільки про виправлення недоліків, скільки про комплексну програму презентації Шевченка Україні та світу", - сказав він.

Янукович нагадав, що в Україні є понад 100 музеїв Т.Шевченка і ще більше 10 в світі.

При цьому він підкреслив, що таку комплексну задачу не можна буде вирішити тільки бюджетними коштами, необхідно залучати бізнес.

"Завдання такої ваги ми не зможемо виконати тільки за рахунок бюджетних коштів. Це означає, що вже сьогодні ми повинні думати про активніше залучення бізнесу до наших планів. Я сподіваюся, вони мене почули", - підкреслив Янукович.

Прем'єр країни Микола Азаров і члени уряду поклали в цей день квіти до пам'ятника Т.Шевченку в Києві.

Зараз ви читаєте новину «Янукович розпіарив Іванющенка і Ахметова на могилі Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути