середа, 02 червня 2010 16:41

Янукович роздав чергову порцію обіцянок

Янукович роздав чергову порцію обіцянок

Президент Віктор Янукович оголосив перший етап реформ в Україні.

Про це він заявив на засіданні комітету з реформ.

"Наша мета проста і ясна - Україна впродовж 10 років має увійти до двадцятки найбільш економічно розвинутих країн світу, рівень життя громадян України повинен відповідати європейським стандартам", - заявив Янукович.

"Для цього ми маємо намір, перш за все, зробити сталим економічний розвиток України.

Ми знизимо дефіцит держбюджету і стабілізуємо державний борг. Ми послабимо податковий тягар і розширимо податкову базу. Ми знизимо інфляцію, забезпечимо кредитування економіки та розвиток фінансового ринку", - пообіцяв президент.

За його словами, реформи збільшать фінансову і витратну автономію регіонів, забезпечать зменшення адміністративного навантаження на бізнес.

"Ми завершимо приватизацію та будемо ефективно управляти державною власністю.

Ми будемо стимулювати інноваційний розвиток і розвиток вільної торгівлі з Європейським Союзом та країнами СНД, що значно сприятиме і впровадження безвізового режиму з ЄС", - пообіцяв Янукович.

"Ми модернізуємо транспорту інфраструктуру, сформуємо прозорий ринок землі, підвищимо ефективність сільського господарства. Ми ще скоротимо структуру державних органів і підвищимо професіоналізм державних службовців", - додав він.

"Серед індикаторів успіху наших реформ - підвищення середньої тривалості життя людей у нашій країні з 68 до 70 років", - заявив Янукович.

За його словами, "одним з важливих складових успіху реформ буде досягнення нами середнього темпу росту ВВП не менше 5% на рік".

"Уже в 2014 році ми знизимо інфляцію з 13 до 6%. У наших планах поліпшити місце України у рейтингу бізнес-клімату не менше, ніж на 40 позицій. А в рейтингу конкурентоспроможності економік - на 10 позицій", - заявив він.

"Ми скоротимо прямі та непрямі форми державної підтримки енергетики, вугільної, нафтової та житлово-комунальної галузей на менше, ніж на 60%. Ми знизимо питому енергоємність економіки на 20%", - пообіцяв Янукович.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Янукович роздав чергову порцію обіцянок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути