Ексклюзиви
середа, 15 грудня 2010 14:20

Янукович розповів президенту Латвії, яким "надійним мостом" може бути Україна

Янукович розповів президенту Латвії, яким "надійним мостом" може бути Україна

Президент України Віктор Янукович бачить Україну "надійним мостом" між великими економічно розвиненими світовими центрами - Європою, Росією, США.

"Україна зацікавлена завжди бути надійним мостом між великими, потужними, економічно розвиненими центрами в світі, такими як Європа, Росія, США. Роль України - об'єднувати зусилля цих глобальних економічних центрів і, звичайно, знайти свій національний інтерес", - сказав він на спільній із президентом Латвії Валдісом Затлерсом (Valdis Zatlers) прес-конференції в середу в Ризі по закінченню двосторонніх переговорів.

При цьому Янукович підкреслив, що метою України є забезпечення стабільності в цих відносинах.

Крім того, президент відзначив, що Україна, будучи великим торговим партнером Росії, зацікавлена в балансі відносин у трикутнику "Україна - Росія - ЄС", зокрема, з огляду на роль України, як транзитної держави.

"І ми зацікавлені в тому, щоб об'єднувати у найрізноманітніших випадках, наприклад у питаннях транспортування газу, об'єднати зусилля постачальника газу - Росії, і Європи - як великого споживача газу і забезпечити стабільність у цих питаннях", - підкреслив він.

У свою чергу президент Латвії Затлерс зазначив, що енергетична тема була однією з головних під час переговорів.

"Ми особливу увагу приділили енергетичній сфері, співробітництву, як сьогодні, так і в майбутньому, роль України в енергетиці грає велику роль в Європі", - підкреслив латвійський президент.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Янукович розповів президенту Латвії, яким "надійним мостом" може бути Україна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути