четвер, 29 серпня 2013 22:16

Янукович проти інтервенції в Сирії

Янукович проти інтервенції в Сирії
Віктор Янукович Фото: focus.ua

Президент Віктор Янукович розказав про свою позицію щодо ситуації навколо Сирії. За його словами, Україна проти нанесення військового удару по цій країні.

"Коли сьогодні мова йде, наприклад, про Сирію... Ми категорично проти вирішення цих проблем воєнними засобами", - сказав він під час інтерв'ю українським телеканалам, цитує його прес-служба.

Як відомо, 20 серпня в результаті двох вибухів у передмісті Дамаска загинуло більше 1188 осіб. Повідомлялося про застосування хімічної зброї. Інспектори ООН з питань хімічної зброї кілька днів перевіряють місця вибухів на предмет застосування хімічної зброї.

27 серпня у Державному департаменті США заявили, що запланована військова операція проти Сирії не має на меті повалення режиму Башара Асада, і проводитиметься виключно для покарання винних у застосуванні хімічної зброї.

США, Великобританія і Франція раніше вже поклали відповідальність за хімічну атаку в східних передмістях Дамаска на уряд Сирії і пообіцяли покарати сирійську владу за загибель сотень людей. Керівництво Сирії відкидає ці звинувачення, заявляючи, що готове до відбиття будь-якої агресії ззовні.

Зараз ви читаєте новину «Янукович проти інтервенції в Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

59

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути