Ексклюзиви
вівторок, 27 серпня 2013 17:31

Атака на Сирію почнеться в четвер - ЗМІ

Атака на Сирію почнеться в четвер - ЗМІ
Фото: www.novostimira.com.ua

Військове втручання в Сирію може початися вже в четвер 29 серпня.

Про це повідомляє "Кореспондент" із посиланням на NBC News.

В повідомленні каналу йдеться про те, що військове втручання в Сирію може початися вже в четвер. Як наголошується, удари можуть наноситися протягом трьох днів і будуть точковими.

Сьогодні сирійська опозиція вже отримала попередження, що атака почнеться в найближчі дні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обама не планує починати масштабну військову операцію в Сирії - ЗМІ

"Опозиція сказали в чітких формулюваннях, що дії щодо стримування подальшого використання хімічної зброї режиму Асада може бути прийняте вже в найближчі дні, і що вони повинні ще готуватися до мирних переговорів в Женеві", - заявив один з учасників зустрічі альянсу Друзів Сирії та лідерів сирійської Національної коаліції опозиційних і революційних сил.

В свою чергу, Державний секретар США Джон Керрі заявив, що є "неспростовні" докази застосування Сирією хімічної зброї.

Велика Британія також не виключає можливості військового вторгнення в Сирію. Британський парламент збирається на позачергову сесію, аби розглянути це питання. Прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон, який перервав свою відпустку і повертається до Лондона, заявив, що депутати підтримають "чіткі дії" щодо сирійськох кризи.

Водночас союзники Сирії, Росія та Китай, застерегли щодо військового вторгнення в Сирію. Москва заявила, що такі дії матимуть "катастрофічні наслідки" для регіону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США готові атакувати Сирію. Росія закликає утриматися від інтервенції

Найбільше підтримує ідею вторгнення Великобританія. Раніше в МЗС Британії заявили, що вважають за можливе почати військове втручання в Сирію без мандата ООН. Як відомо, Рада безпеки ООН через позиції Росії і Китаю відмовляється санкціонувати зовнішнє втручання в Сирію, де триває громадянська війна.

Як повідомлялося, в понеділок, 26 серпня, у відповідь на застосування в Сирії хімічної зброї військово-морський флот Великобританії почав підготовку до спільної з США військової операції.

У вівторок в канцелярії прем'єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона заявили, що в Лондоні розробляють план військової операції проти Сирії.

Зараз ви читаєте новину «Атака на Сирію почнеться в четвер - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

192

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути