вівторок, 04 березня 2008 11:34

Янукович про газ: "Росія попрацювала з Україною як професіонал"

Росія попрацювала з Україною як професіонал і перевернула ситуацію з газом в свою користь. Так вважає лідер Партії регіонів Віктор Янукович.

"Ця проблема дуже чутлива. Помилки, допущені українським урядом в 2005-му, показали, що силові прийоми в газових питаннях неприйнятні. Не можна змагатися з Москвою, з"ясовуючи, що міцніше: українська газотранспортна система або російський енергетичний ресурс. Через це змагання могли порушитися традиції, збудовані між двома країнами", - сказав Янукович, якого цитує російська газета "Известия".

"Росія попрацювала з Україною як професіонал. Вона перевернула ситуацію в свою користь. Київ не зміг відповісти. Тепер же питання потрібно врівноважити і не сіпатися. У 2006-му Україні важко далася ціна газу $105 за тисячу кубометрів. У 2007-му ще важче було при $130. Але ми підійшли до підписання довгострокового контракту, який передбачав поступове підвищення ціни і вихід на європейський рівень через п"ять років. Ця система дозволяє адаптувати українську промисловість до нової ціни. Передбачається зменшення енергоємності промисловості, збільшення видобутку українського газу і наша участь в розробках родовищ в третіх країнах", - упевнений лідер "регіоналів".

Зараз ви читаєте новину «Янукович про газ: "Росія попрацювала з Україною як професіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути