вівторок, 23 жовтня 2012 14:54

Янукович поїхав до Путіна заручитися підтримкою щодо визнання виборів - політолог

Янукович поїхав до Путіна заручитися підтримкою щодо визнання виборів - політолог
Андрій Окара: Янукович дуже нервує щодо визнання виборів. Фото: polittech.org

Президенту Віктору Януковичу треба було заручитися підтримкою президента РФ Володимира Путіна щодо визнання парламентських виборів в Україні легітимними.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Окара, говорячи про візит Віктора Януковича до Москви.

"Цей візит так чи інакше пов'язаний з виборами та їхнім визнанням. Янукович нервує з приводу того, що вибори не будуть визнані легітимними. Тому будь-яка можливість перед виборами заручитися підтримкою, в тому числі, Путіна — це дуже для нього важливо", - пояснив він.

Експерт додав: "Ситуація така, що підтримка Путіна також не гарантована. Тому принаймні Янукович вважає, що дуже потрібне такий знаковий візит".

Крім того, на думку Окари, багато чого залишається поза офіційними зустрічами. Так під час таких візитів обговорюється і перспектива вступу до Євразійського союзу.

Відповідаючи на запитання, яку саме підтримку може надати Росія, політолог зазначив: "Зараз російські дипломати можуть забезпечувтаи таку підтримку українській владі на міжнародну рівні. Це дуже важливо для українського керівництва. Бо коли Янукович виявиться обкладеним з усіх боків, то ця підтримка йому буде дуже не зайвою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для Януковича важливо знати, чи підтримає його Путін після виборів - політолог

Водночас, на думку експерта, Росія може вимагати за поступки у питанні ціни на газ серйозних політичних кроків від Януковича.

"Росіяни також не хочуть відмовлятися від такого покупця, як Україна. Якби ми протестували проти позиції Москви, то ми звичайно отримали б цей договір, - зазначив Окара. - Існують інші шляхи вирішення питання ціни на газ. Та Росія зараз може вирішити це питання заради якоїсь великої поступки з боку України. Раніше це були Харківські домовленості. Зараз ще щось буде інше".

Політолог також наголосив, що далеко не випадковим перед візитом Януковича до Москви було викрадення російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва на території України, що означало певні кроки України у бік Росії

Зараз ви читаєте новину «Янукович поїхав до Путіна заручитися підтримкою щодо визнання виборів - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути