вівторок, 23 жовтня 2012 13:36

Янукович продемонстрував, що Росія до нього ставиться краще, ніж до інших політиків - Погребинський

Янукович продемонстрував, що Росія до нього ставиться краще, ніж до інших політиків - Погребинський
Михайло Погребинський: Україна і Росія зараз шукають новий формат стосунків. Фото: glavcom.ua

Для Віктора Януковича головне було за тиждень до виборів з'явитися на телеекранах  в компанії з Володимиром Путіним.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Михайло Погребинський, говорячи про результати зустрічі Януковича з Путіним.

"Зараз українське та російське керівництва переживають період пошуку якогось нового формату стосунків. І цей пошук відбувається не публічно, ми нічого не бачимо. Хоча зрозуміло, що ані Україну, ані Росію такий формат, який є сьогодні, не влаштовує, треба шукати якісь шляхи розуміння. Я маю підстави говорити, що цей пошук відбувається, хоч ми вочевидь цього не бачимо", - наголосив він.

На думку експерта, найважливішим у цій зустрічі для Януковича було те, що він за тиждень до виборів з'явився на телеекранах разом з Путіним.

"Грає сам факт, що перед виборами Янукович з'явився на екранах телебачення разом із Путіним, який і досі має рейтинг довіри в Україні більше, ніж будь-який український політик, а на сході і півдні, де є виборці Партії регіонів, — ще більший. Тому це демонстрація того, що Росія ставиться до Януковича щонайменше краще, ніж до решти політичних гравців на нашому полі, бо інакше цієї зустрічі перед виборами не було б", - пояснив політолог.

Він підкреслив, що важко вирахувати, як це вплинуло на виборців, але те, що це позитивний факт — однозначно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович шантажує Європу зближенням з РФ, аби оцінки виборів були менш жорсткими - Карасьов

"Очевидно, що це було досить корисно для Партії регіонів. Бо у них є зобов'язаний щодо того, щоб навести лад у стосунках з Росією і поки що це виходить. А сам факт появи на телебаченні — це демонстрація того, що якийсь процес відбувається і цей процес позитивний. Інакше, навіщо зустрічатися?", - підкреслив Погребинський.

Водночас, він наголосив, що Янукович навряд чи розраховував досягти більш серйозних домовленостей, зокрема і щодо ціни на газ.

"Зараз очевидно, що розмова вже іде не просто про ціну на газ, не просто про ВТО. Янукович має розуміти достатньо жорстко, що Україна зараз не готова до входження до Митного союзу. Тут великий комплекс питань, який так швидко не можна вирішити. І він навряд чи розраховував щось підписувати, не було для цього абсолютно жодної підготовки. Ідеться просто про те, що процес відбувається, і, скоріш за все, більше в позитивному напрямку, ніж в негативному, попри всі там торгівельні війни та інше", - запевнив Погребинський.

Зараз ви читаєте новину «Янукович продемонстрував, що Росія до нього ставиться краще, ніж до інших політиків - Погребинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути