Ексклюзиви
субота, 24 лютого 2007 11:30

Янукович поїде просити Меркель приєднатися до газотранспортного консорціуму

Україна зацікавлена у відновленні переговорів про створення україно-російського газотранспортного консорціуму за участі Німеччини.

Про це повідомив прем"єр-міністр Віктор Янукович в інтерв"ю "Німецькій хвилі".

За словами Януковича, питання газотранспортного консорціуму буде однією з тем на переговорах з канцлером ФРН Анґелою Меркель під час його візиту до Берліна 27-28 лютого.

Він зазначив, що після "потепління" україно-російських відносин Україна повернулася до питання створення консорціуму за участі Росії та Німеччини.

Зокрема зараз ведеться інтенсивний діалог про добудову магістрального газопроводу на ділянці "Богородчани – Ужгород", що дасть можливість збільшити обсяги постачання газу з Росії до Європи приблизно до 20 мільярдів кубометрів.

- Ми за те, щоб об"єднати зусилля імпортерів газу, тобто Росії, Євросоюзу, який потребує сьогодні додаткових обсягів постачання газу і, безумовно, України, яка в змозі транспортувати ці додаткові обсяги, - сказав Янукович.

Прем"єр зазначив, що з економічної точки зору, цей проект дуже вигідний для всіх учасників майбутнього консорціуму, а для його реалізації зараз не має ніяких перешкод, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Янукович поїде просити Меркель приєднатися до газотранспортного консорціуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути