середа, 19 січня 2011 13:55

Янукович поспілкувався з японцями неправильною англійською (ВІДЕО)

Янукович поспілкувався з японцями неправильною англійською (ВІДЕО)

Президент України Віктор Янукович під час офіційного візиту до Японії англійською мовою запросив японських чиновників відвідати Україну. При цьому класичну фразу "Welcome to Ukraine" він вимовив з помилкою.

Замість прийменника "to" Янукович сказав "in".

"Welcome in Ukraine", - запросив японців Янукович на одній з офіційних зустрічей.

Зазначимо, що за правилами граматики англійської мови, в цьому разі треба вживати виключно прийменник "to". Отже, правильно говорити "Welcome to Ukraine".

Додамо, що Янукович вчить англійську мову щонайменше чотири роки. Про початок її опанування він заявив ще у 2007 році, перебуваючи на посаді прем'єр-міністра.

Нагадаємо, сьогодні в Токіо відбулася зустріч Президента України та Імператора Японії Акіхіто. Янукович прибув до Японії 18 січня. Його офіційний візит триватиме до 21 січня.

Нагадаємо також, що, Янукович припускався лінгвістичних казусів і раніше. Так, під час засідання Громадської гуманітарного ради президент зміг вимовити слово "археологія" лише з четвертої спроби.

А під час спільної прес-конференції після переговорів з прем'єром Канади Стівеном Харпером Янукович переплутав його прізвище.

Крім того, У Глухові Сумської області, куди Янукович прибув з президентом Російської Федерації Дмитром Медведєвим, він зізнався, що задумав зробити щось погане.

"Ми на самому початку з Дмитром Анатолійовичем домовилися, що не будемо говорити про погане, а краще зробимо, тому ми приїхали до Глухова для того, щоб показати, що у нас дуже серйозні наміри, які ми будемо здійснювати в нашій внутрішній і зовнішній політиці" , - сказав Янукович, звертаючись до присутніх.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Янукович поспілкувався з японцями неправильною англійською (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути